Trifunović pozdravio presudu Radovanu Karadžiću - Volim Podgoricu

Trifunović pozdravio presudu Radovanu Karadžiću

Pokret slobodnih građana (PSG), čiji je lider glumac Sergej Trifunović, pozdravio je danas presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH.

PSG je u saopštenju naveo da “adekvatno sankcionisanje odgovornih za ratne zločine značajno doprinosi pomirenju, i da se osudama odgovornih pojedinaca skida teret krivice sa naroda i otvara prostor za normalan suživot na Balkanu”.

“Vjerujemo da izostanak pravde u pojedinim slučajevima nije opravdanje da se pasionirano brane najgori pojedinci koji su svojim neodgovornim djelovanjem doveli do krvavih sukoba i velikog broja nevinih žrtava”, stoji u saopštenju.

1 komentar

  1. Aw, this has been an exceptionally good post. In concept I would like to place in writing similar to this moreover – spending time and actual effort to have a really good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com