POKUŠAJ UBISTVA MALOLJETNIKA: Policajcu Vladanu Sekuliću će suditi u Srbiji - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA MALOLJETNIKA: Policajcu Vladanu Sekuliću će suditi u Srbiji

Srpskom policajcu Vladanu Sekuliću u toj zemlji će se suditi zbog pokušaja ubistva maloljetnog Rožajca F.M. sredinom 2016. godine.

Apelacioni sud potvrdio je rješenje bjelopoljskog Višeg suda – da se predmet krivičnog gonjenja službenika Direktorata MUP-a Republike Srbije ustupi organima Srbije.

Vanpretresno vijeće Višeg suda još 28. februara usvojilo je predlog sutkinje Sanje Konatar, za ustupanje krivičnog gonjenja organima Srbije, a na to rješenje žalilo se Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

Ustupanje predmeta tražila je odbrana optuženog.

Apelacioni sud kao neosnovanu odbio je žalbu Tužilaštva.

Viši sud ocijenio je da su ispunjeni uslovi da se predmet ustupi, jer je dato obezbjeđenje za ostvarivanje imovinskog zahtjeva oštećenog, a taj zahtjev je obezbijeđen presudom koju je donio Osnovni sud u Rožajama, kojom je maloljetni F.M. ostvario svoje potraživanje prema Sekuliću.

Predsjednik vanpretresnog vijeća Radoslav Konatar juče je dostavio zamolnicu Ministarstvu pravde Crne Gore da ustupe spise predmeta organima Srbije radi daljeg krivičnog gonjenja, odnosno suđenja…

Suđenje u bjelopoljskom sudu trebalo je da počne 15. septembra prošle godine i od tada je odlagano više puta – najprije zbog zahtjeva odbrane o ustupanju predmeta Srbiji, a kasnije i zbog bolesti optuženog.

Ranijim rješenjem tog suda, predlog njegovog advokata o ustupanju predmeta odbijen je kao neosnovan, a njegovu žalbu je odbio i Apelacioni sud i potvrdio rješenje Višeg suda.

Sekulić je 13. novembra 2016. ogodine ranio maloljetnika dok se nalazio u u automobilu sa Mersudinom Murićem u mjestu Stupa kod Rožaja, u blizini granice Crne Gore i Srbije.

Prema navodima optužnice, Sekulić je s umišljajem pokušao da liši života maloljetnika i Mersudina Murića, tako što je kao policijski službenik granične policije, vršeći kontrolu i legalnost prelaska ljudi i krijumčarenja robe u opštini Tutin, prešao sa jednim policijskim službenikom na teritoriju Crne Gore.

“Kada je iz pravca sela Stupa naišlo vozilo kojim je upravljao Mersudin, Sekulić je prilazeći im uperio služeni pištolj marke ‘crvena zastava’. U trenutku kada je Mersudin preuzeo radnju okretanja vozila, optuženi je ispalio tri projektila u vozilo, od kojih je jedan prošao kroz vozilo, pogodio maloljetnika, koji je sjedio na podu iza vozača i suvozača, u predjelu noge”, piše u optužnici

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com