BRKOVIĆ TUŽI CRNU GORU: Neće da plati pola miliona eura! - Volim Podgoricu

BRKOVIĆ TUŽI CRNU GORU: Neće da plati pola miliona eura!

Biznismen Dragan Brković je u ime Vektre Montenegro tužio državu zbog neosnovanog potraživanja Ministarstva ekonomije za koncesije za kamenolom “Bušnje” u Pljevljima” od gotovo pola miliona eura, piše Pobjeda.

Prema navodima iz tužbe, Ministarstvo ekonomije je tri godine nakon što je Vektra Montenegro kupila imovinu od firme Građevinar Pljevlja u stečaju, zaključila ugovor o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena sa ovom firmom, koji je potpisala i Vektra.

Ugovorom je predviđeno da isplatom kupoprodajne cijene za imovinu Građevinara i zaključenjem stečaja, sva prava i obaveze vezane za koncesiju pređu na Vektru Montenegro.

U tužbi Brkovića se navodi da koncesije za količine kamena otkopane prije 2007. godine, kada je imovina ovog preduzeća kupljena, ne mogu biti stavljene na teret Vektri.

Za otkopane količine nastale do 10. avgusta 2007. godine odgovorno je GP Građevinar AD Pljevlja u stečaju, a naknadu za koncesije po tom osnovu Ministarstvo ekonomije je trebalo prijaviti u stečajnu masu stoji u tužbi.

Navodi se da je u stečajnom postupku nad Vektrom Montenegro Poreskoj upravi priznato 2,8 miliona eura, od kojih se 71,2 hiljade odnose na koncesije.

Ministarstvo ekonomije je rješenjem iz decembra 2014. godine obavezalo GP Građevinar, a time i Vektru na plaćanje koncesije za utvrđene razlike o otkopanim količinama mineralne sirovine od 2005. do 2014. godine na iznos od 464,7 hiljada eura.

Tvrde i da je pogrešno utvrđena otkopana količina kamena. Zastupnik države osporava tužbu, ističući prigovore nedostatka aktivne legitimacije tužioca, neblagovremenosti i nedozvoljenosti tužbe.

Glavna rasprava u ovom sporu, koji se vodi pred sudijom Farukom Mušovićem, zakazana je za 13. maj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com