POČEO SASTANAK SA OPOZICIJOM: DF bojkotuje, ostali poslali predstavnike, nema partijskih lidera - Volim Podgoricu

POČEO SASTANAK SA OPOZICIJOM: DF bojkotuje, ostali poslali predstavnike, nema partijskih lidera

Večerašnji sastanak opozicije, kojeg je organizovao organizator protesta, pokret “Odupri se- 97.000”,  ignorisao je Demokratski front, a ostale partije zastupali su njihovi predstavnici, jer se lideri opozicionih stranaka nijesu pojavili.

Pozivu pokreta “Odupri se” su se odazvali predsjednik Radničke partije Janko Vučinić, član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović, poslanica SNP-a Danijela Pavićević, poslanik Demokrata Momo Koprivica, URA Miloš Konatar, nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović,  Neđeljko Rudović i Anka Vukčević.

Razlog sastanka je da se razjasne nejasnoće, i kako tvrde, pogrešne interpretacije u javnosti vezano za Sporazum o budućnosti, ali i eventualne potrebe usaglašavanja Sporazuma sa pojedinim političkim subjektima.

Da podsjetimo, na Sporazum koji je pokret Odupri se-97.000″ proslijedio svim opozicionim partijama, opozicionari su različito reagovali. Načelno su Sporazum prihvatili Demokrate i URA, dok su ostale partije poručile da treba sjesti i sve zajednički razmotriti i dogovoriti.

Iz Demokratskog fronta su poručili da su oni za proteste i pritisak na vlast, ali da ne može biti bilo kakvog uslovljavanja, nakon što su iz pokreta Odupri se -97000 poručili da o tačakama 3, 4 i 5 nema rasprave.

Iako je Sporazum radni dokuemnt, organizatori protesta su jasno juče poručili da o nekim tačkama ne može biti rasprave, što se DF-u nije dopalo.

 

Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com