,,UHAPSIO” POLICAJCA: Prekršajna prijava potiv Demira Hodžića (VIDEO) - Volim Podgoricu

,,UHAPSIO” POLICAJCA: Prekršajna prijava potiv Demira Hodžića (VIDEO)

Podgorička policija podnijela je prijavu Sudu za prekršaje protiv Demira Hodžića zbog dešavanja na Trgu nezavisnosti prije 13. marta, kada su demonstranti otkrili lice u civilu koje ih prati i insistirali da se isti legitimiše, što je ovo lice odbilo.

Policijski službenici CB Podgorica su, povodom događaja od 13.03.2019. godine, kada je grupa lica okružila policijskog službenika S.P. u centru Podgorice i ograničavala mu kretanje, podnijeli Sudu za prekršaje u Podgorici zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog od tih lica, D.H, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru.

Podsjećamo da je navedenog dana na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako je grupa lica na Trgu nezavisnosti u Podgorici okružila službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata S.P, koji je preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu, u zoni štićenog objekta – zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Grupa lica koja ga je okružila mu je tom prilikom ograničavala kretanje, nakon čega je na lice mjesta došla Interventna jedinica CB Podgorica. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici.

Tužilac se izjasnio da u radnjama lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Shodno izjašnjenju tužioca, službenici CB Podgorica su Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D.H. jer je ocijenjeno da u njegovom ponašanju ima elemenata prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com