SKANDAL MAJSTOR SA BALKANA NA MEGDAN ĐOKOVIĆU: Otac ga je KRVNIČKI tukao pred prijateljima, dok je Tipsarević sve posmatrao! (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

SKANDAL MAJSTOR SA BALKANA NA MEGDAN ĐOKOVIĆU: Otac ga je KRVNIČKI tukao pred prijateljima, dok je Tipsarević sve posmatrao! (VIDEO/FOTO)

Prvi reket svijeta Novak Đoković igraće u drugom kolu Mastersa u Majamiju sa Australijancem Bernardom Tomićem, jednim od najvećih skandal majstora u svijetu tenisa ikada.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Tomić savladao Brazilca Tijaga Monteira 6:4, 6:1. Australijanac poznat po skandalima trebalo je na startu da se sastane sa Tomašom Berdihom, ali je Čeh odustao od učešća.

Jedan od poslednjih skandala koji je uzdrmao svijet tenisa bio je upravo u glavnoj ulozi sa kontroverznim Autralijancem i njegovm zemljakom Lejtonom Hjuitom.

Naime, selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit javno je tada rekao kako je njemu i njegovoj porodici prijetio australijski teniser Bernard Tomić, zbog čega je prekinuo kontakt sa njim i izbacio ga iz državnog tima.

Dvostruki gren slem šampion rekao je tada kako je Tomić u poslednjih par mjeseci u više navrata prijetio njegovoj porodici i da ga je ucjenjivao.

“Posle prijetnji upućenih meni i porodici u poslednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam”, rekao je Hjuit novinarima u Melburnu.

Sve ovo je samo bila još jedna posljedica izjave Bernarda Tomića kako Hjuit podržava sve druge australijske tenisere osim njega i kako se za sve ostale bore da dobiju vajld kard osim Tomića.

“Sve je to Lejtonovo djelo. Reći ću iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će da ga sklone, pa da imamo dobrog selektora”, rekao je tada 88. igrač svijeta.

Ovo nije ništa novo!

Bernard je poznat po svojim skandalima koji ga prate tokom čitave karijere koja je po predviđanjima stručnjaka uništena zbog mentalnog sklopa ovog Australijanca Hrvatskog porijekla.

Bernardu su roditelji rođeni u Tuzli, ali su u potrazi za boljim životom otišli u Štutgrat gdje je ovaj teniser i rođen. Nekoliko godina kasnije Bernard se sa svojom porodicom preselio u Australiju gdje je dobio državljanstvo. Njegov otac Ivica je u međuvremenu postao poznati trener, dok je majka Adisa posle porođaja odlučila da se bavi menadžerskim poslom.

Ovu porodicu već godinama prate skandali u čijem epicentru je naravno bio Bernard.

Australijski teniser Bernard Tomić dao je zanimljivu izjavu nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Australije prije par godina čija izjava je izazvala pravu buru u javnosti.

Na pitanje novinara da li ovaj neuspjeh može da bude prekretnica u njegovoj karijeri, Tomić je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu.

“Odoh kući da brojim svoj novac, to je sve što ću da radim. Da brojim milione. Uradite vi to što sam ja, zaradite 13 – 14 miliona. Srećno vam bilo. Ćao”, rekao je Tomić.

Dvostruki juniorski Gren slem šampion je stigao do četvrtfinala Vimbldona kao 18-godišnjak, i to iz kvalifikacija, 2011. godine. Prošle godine je stigao do treće runde Australijan Opena, ali je potom uslijedio njegov pad u poretku na ATP listi.

FOTO: FEJSBUK
Ali to nije bilo sve. Osim ove izjave javnost će ga dobro pamtiti po skandalu iz noćnog kluba. Njegova tadašnja djevojka je zbog pretjeranog konzumiranja droge kolabirala i završila u hitnoj pomoći.

Naime, Tomić je bio u noćnom provodu sa drugovima, a ti isti momci optuženi su da su djevojci po imenu Pejdž Mekarti ubacili psihoaktivni medikament na Zapadu poznat kao ‘Droga za silovanje’ (Rape drug), a kod nas kao “španska mušica”, posle čega je ona završila u bolnici.

Kako su javili mediji u Australiji djevojka se sada osjeća dobro, izašla je iz bolnice, a njeni roditelji su ubijeđeni u to da joj je podmetnuta određena psihoaktivna supstanca.

FOTO: PRINTSCREEN
Sve ovo se dogodilo u poznatom noćnom klubu koji se zove ”Spavaća soba”, čiji je menadžment nakon ovog incidenta izdao sapoštenje povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti:

“Svjesni smo priča o potencijalnom incidentu koji se dogodio, i želimo da istaknemo da smo duboko zabrinuti, shvatajući ozbiljnost situacije. Ali smo i, isto tako, pregledali snimke na kojima se nalazi gospođica Mekarti i nema ni indicija da je neko mogao nešto da joj ubaci u piće”, navodi se u saopštenju noćog kluba.

Međutim, kako to vole da kažu krv nije voda, pa je po mnogima za sve ovo uzrok njegov otac, sada zvani Džon.

FOTO: FONET/AP
Džon Tomić, otac australijskog tenisera Bernarda Tomića, predhodnih godina zadobio je mnogo negativne pažnje. Nakon što je udario sparing partnera svog sina Tomasa Druea, u javnost je procurjela priča da Tomić maltretira i Bernarda. Džon je priveden u Madridu, a naš teniser Janko Tipsarević i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov svjedoci su ovog događaja.

Tomas Drue, sparing partner Bernarda Tomića, kaže da je udarac koji mu je zadao Bernardov otac Džon samo kulminacija višemjesečnog zlostavljanja.

-Pljunuo mi je u lice, a onda je otišao i rekao je da mi neće platiti. Rekao sa mu: ’U redu, Džone, pravi si čovjek. To je u redu. Platiće mi Bernard’. Onda me je udario glavom. Prethodnih šest mjeseci Džon me je svakog dana tretirao kao psa, bez imalo poštovanja. Treba ga udaljiti sa ATP tura. – rekao je Drue, koji tvrdi da je vidio kako Džon udara i svog sina Bernarda.

FOTO: REUTERS

Djeluje da Tomiću ovi skandali itekako prijaju, pa koristi svaku priliku da bude u epicentru.

Ostaje žal samo zbog činjenice što su mnogobrojni stručnjaci predviđali blistavu karijeru Australijancu koja je očigledno skandalima uništena.

Prema programu Novak će na teren izaći ne prije jedan čas posle ponoći između petka i subote. Đoković će igrati na centralnom terenu, a njegov meč je četvrti po redu na poznatom NFL stadionu.

Svih pet dosadašnjih duela Đoković je dobio protiv Tomića, s tim da je Bernard samo jednom uspio da mu uzme set.

Pobjednik njihovog šestog meča igraće sa boljim iz duela Federiko Delbonis – Džon Milman.

Đoković je šest puta osvajao trofej u Majamiju.

 

Kurir sport

Foto: EPA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com