ZABRANA: Crnogorci od danas neće gledati RTS - Volim Podgoricu

ZABRANA: Crnogorci od danas neće gledati RTS

Gledaoci u Crnoj Gori koji prate programe preko Total TV platforme i preko kablovskog operatora Telemach od danas neće moći da gledaju programe Radio televizije Srbije. United Grupa, u okviru koje posluje i Telemach, nije prihvatila visoke cijene koje je za korisnike u Crnoj Gori namijenio Telekom Srbija, a koji ima pravo da preprodaje program RTS-a zemljama u regionu.

Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od 1 odnosno 1,2 eura mjesečno, što je čak 10 puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i 5 puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH. To je ujedno i 20 puta viša cijena od cijena svih ostalih javnih servisa. Nejasan je razlog zašto je baš gledaocima u Crnoj Gori ponuđena najviša cijena u regionu za programe RTS-a.

Čudi nas i što Telekom Srbije poredi RTS, srpski javni servis za koji su platili građani Srbije i čiji je sadržaj prirodno namijenjen prvenstveno građanima Srbije, sa kanalom Nova M koji je domaći komercijalni kanal sa nacionalnom frekvencijom i prvenstveno namijenjen građanima Crne Gore. Moramo da naglasimo da su emisije RTS-a vrlo često skremblovane u Crnoj Gori i gledaoci umjesto programa gledaju u zatamljen ekran.

Podsjećamo da smo želeći da gledaocima Telemacha omogućimo najbolji program u Crnoj Gori, obezbijedili distribuciju kanala Nova M, za koji smatramo da ima neuporedivo važniji sadržaj za gledaoce u našoj zemlji.

Nova M od prošle godine posluje u okviru United Grupe.

Osim što je Nova M otkupila prava za Euroligu u kojoj smo mogli da gledamo i našu Budućnost, Nova M ima i prava na prenos svih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u kojima nastupa i fudbalska reprezentacije Crne Gore, kao i prava na prenose svih utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u okviru Lige nacija i prava prenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Od aprila će građani u Crnoj Gori moći na televizji Nova M da gledaju i najbolji regionalni zabavni šou „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, a za ljubitelje programa iz Srbije, na kanalu Nova S (nekadašnji TOP kanal) naći će se najbolji informativni program iz ove zemlje i najnovije serije i filmovi koji su već osvojili publiku u Srbiji.

Telemach je jedan od najvećih operatora u Crnoj Gori. Korisnicima omogućavamo gledanje više od 180 TV kanala (više od 50 HD), a preko Total TV-a gledaoci mogu pratiti 180 digitalnih i preko 30 HD kanala.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com