Opozicija da shvati ozbiljnost situacije, po slobodu u ulicu Slobode u 18:00! - Volim Podgoricu

Opozicija da shvati ozbiljnost situacije, po slobodu u ulicu Slobode u 18:00! 

Poslednji potezi i izjave nekih opozicionih lidera nikako ne idu u prilog ostvarivanju ovog cilja, već naprotiv. Dio opozicije umjesto da postane dio rješenja, postaje dio problema. Kritike na račun organizatora nikako ne idu u prilog ostvarivanju ovog cilja i skreću fokus sa njega., saopštio je lider GP Nova ljevica, Saša Mijović.

Saopštenje Mijovića prenosimo integralno.

Sve opozicione partije, bez izuzetka, moraju pokazati da shvataju ozbiljnost situacije i istorijski značaj ovog trenutka, i ako su smetnuli sa uma, podsjećamo ih na to koji je osnovni cilj organizovanja protesta. To su rušenje ovog sistema i oslobođenje naroda od ropstva i tiranije ove autokratske vlasti.

Poslednji potezi i izjave nekih opozicionih lidera nikako ne idu u prilog ostvarivanju ovog cilja, već naprotiv. Dio opozicije umjesto da postane dio rješenja, postaje dio problema. Kritike na račun organizatora nikako ne idu u prilog ostvarivanju ovog cilja i skreću fokus sa njega.

Podsjećamo ih da oni,, niti su organizovali proteste niti ćemo im dozvoliti da ih unište. Problemi u organizovanju protesta su upravo nastali u trenutku kada se u njih uključila opozicija. I takođe ih podsjećamo da su i oni osim partija na vlasti razlog zbog čega su se građani samoorganizovali i pokrenuli proteste. Upravo njihova nesposobnost, vođenje računa isključivo o partijskim interesima održavaju ovu vlast 30 godina. Uostalom, za ovih 30 godina su nam pokazali što mogu, koji su njihovi dometi i bilo bi pametno uzdržati se od dijeljenja lekcija drugima.

Ovo je najznačajniji trenutak u poslednjih 20-30 godina u Crnoj Gori i moraju imati osjećaj za njega, uključiti razum i biti fleksibilni. Da shvate i razumiju možda i neki potez organizatora koji im se u trenutku ne svidi. Nijesmo njihovi advokati, ali smatramo da prije svih, opozicioni prvaci moraju da shvate kakav teret nose organizatori i da je pod lupom svaki njihov potez, i da to nije lako izdržati. I da, sigurno da prije nego su krenuli u organizovanje protesta nijesu prošli kurs i dobili diplome za vođenje, organizovanje protesta i rušenje vlasti. Imali su hrabrost, volju i iskrenu i čistu namjeru, a to je ono što je najvažnije. Zato tolike kritike na račun njih, najblaže rečeno nijesu konstruktivne i prijateljske. Za sve nesuglasice i nerazumijevanja postoji rješenje, a ono se zove razgovor.

Partije moraju prevazići lične animozitete, sujete i partikularne interese. Interesi građana u ovom trenutku moraju biti ispred svega drugog. I konačno, opozicija se mora odrediti, je li joj cilj rušenje vlasti ili protesta i reći nam jesu li uz narod ili nijesu? Zato ih pozivamo na razum, strpljenje i toleranciju, da sjedu za sto i razgovaraju. U ovom trenutku potrebna je mudrost.

U suprotnom, neka budu sigurni, niti su ih organizovali, niti ćemo im dozvoliti da ruše proteste. Građani su ih organizovali, građani dolaze na njih i građani će ih uspješno i privesti kraju, sa vama ili bez vas.

Zato građani, svi danas najmasovnije do sada u borbu protiva sistema, svi zajedno do konačne pobjede!

Po slobodu u ulicu Slobode u 18:00!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com