PODGORICA, TRG NEZAVISNOSTI: Hrabrije, brojnije, istrajnije – MI SMO DRŽAVA! - Volim Podgoricu

PODGORICA, TRG NEZAVISNOSTI: Hrabrije, brojnije, istrajnije – MI SMO DRŽAVA!

Za danas u 18 sati zakazan je novi protest #ODUPRISE na Trgu  nezavisnosti u Podgorici.

Saopštenje organizatora povodom zakazanog protesta prenosimo integralno.

Sa jasnim ciljem i željom da u Crnoj Gori svi budemo jednaki, i ove subote pozivamo sve slobodne građane i građanke da danas u 18 sati izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da smo iz sedmice u sedmicu hrabriji, brojniji, istrajniji i svjesniji da smo MI DRŽAVA! Dokažimo da zajedno možemo dovesti do suštinske promjene nakaradnog sistema koji odavno ne služi u javnom interesu. Oduprimo se!

Protest u subotu, šesti je u nizu građanskih protesta pod sloganom “97.000 – Odupri se!”. Protestna šetnja počeće na Trgu nezavisnosti obraćanjima hrabrih pojedinaca. Nakon govora krećemo u marš slobode Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti.

Kao i do sada pokažimo moć, ali i odgovornost koju nosimo kao slobodni građani i građanke. Očekujemo da naše okupljanje protekne mirno i dostojanstveno i apelujemo na sve da nam se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja. Zahvaljujemo na iskazanoj pažnji, solidarnosti i uvažavanju prema djeci, starijima, trudnicama  i osobama sa invaliditetom na prethodnim okupljanjima, te očekujemo isto i ovaj put. Redarska služba će im ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali im moramo pomoći u tome.

Pozivamo sve okupljene na protestu da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara, kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke DRŽAVA, te kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici.

Pozivamo sve slobodne građane i sve progresivne činioce društva da se još masovnije pridruže i da im u subotu zajedno poručimo: Nema dogovora sa onima koji su zarobili našu državu krađom narodne volje! Tražimo OSTAVKE!

Obilježje ovog protesta je #ODUPRISE.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com