ŠESTI GRAĐANSKI PROTEST U PODGORICI: “Ovo što oni 30 godina rade više NE MOŽE DA SE TRPI” - Volim Podgoricu

ŠESTI GRAĐANSKI PROTEST U PODGORICI: “Ovo što oni 30 godina rade više NE MOŽE DA SE TRPI”

Šesti građanski protest pod nazivom “Odupri se – 97 000” održava se danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici, gdje se okupilo par hiljada ljudi.

Kolona građana krenula je u protestnu šetnju Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti.

18.50 – Poručeno je da je večerašnji skup najveća Agencija za sprečavanje korupcije na svijetu i da su oni država.

“Ovo što oni 30 godina rade i protiv čega se mi večeras borimo više ne može da se trpi. Moramo se boriti svi zajedno a to podrazumijeva da oni koji noćas nisu ovdje moraju biti uz nas. Najveći je čin patriotizma biti dio ove grupe”, dodao je Grdinić.

“Večeras odbijam da stojim i ne prihvatam da sa diplomom sjedim na birou godinama. Ne prihvatam da radim van struke i želim da stvaram svoju budućnost u svojoj zemlji”, kazala je Novaković.

Jedan od organizatora protesta, glumac Slaviša Grubiša ocijenio je da iz sedmice u sedmicu rastu i primiču se cilju koji građani čekaju 30 godina.

Ponovljen je zahtjev za ostavkama koji je iznijet na prethodnim protestima.

Foto: Kolektiv.me

Studentkinja Minja Novaković donijela je sa sobom stolicu jer, kako kaže, na fakultetima ih nema dovoljno.

18.42 – “Vjerujem da sa ove ulice preporod treba da krene i ne samo iz ove ulice, iz ovog grada nego iz svih gradova”, rekao je Nikola Grdinić i dodao:

“Protest je odraz kulture a danas je u Crnoj Gori postao način života. Ovo je prvi korak ka padu režima ali i najava kontrole svake buduće vlasti.”

Građani su ocijenili rad premijera i predsjednika Skupštine zviždanjem i povicima ”ua, ua”. Takođe, ponovo skandiraju “Milo lopove, Milo lopove”.

18.30 – Maja Jovanović, bivša radnica Duvanskog kombinata kazala je da su zbog svog otpora postali slobodni građani.

“Svaka naša parola je politički zahtjev. Milo Đukanović ne umije da čita jer da umije ne bi kazao da mi urušavamo Crnu Goru. Mi spašavamo Crnu Goru od njega”, rekla je ona.

Nezaposlenost, mizerne plate i pljačke svih građana su razlozi za bunt, navela je Jovanović, a“prazni frižideri i prazni džepovi to je naša politika”.

“Borićemo se za naša prava sve dok odgovorni ne podnesu ostavke i dok se zakoni u Crnoj Gori ne budu poštovali i primjenjivali za sve jednako, zato odupri se!”, poručila je Jovanović.

Građani skandiraju “ostavke, ostavke”.

18.05 – Građani se okupljaju na centralnom podgoričkom trgu i nose transparente sa natpisima “Ima li ovo igdje”, “Ulica slobode je jednosmjerna”, “Majke su se oduprle 2017. oduprite se i vi”…

 

Foto: Fos media

Organizatori su kazali da, kako su i prethodnih sedmica okupljanja protekla mirno i dostojanstveno, očekuju da prođe i svako naredno.

Apelovali su građane da se pridruže protestu bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

”Pozivamo sve slobodne građane i sve progresivne činioce društva da se još masovnije pridruže i da im u subotu zajedno poručimo: Nema dogovora sa onima koji su zarobili našu državu krađom narodne volje! Tražimo ostavke!”, naveli su organizatori.

(FOS Media)

1 komentar

  1. Udba je preuzela proteste to je bar očigledno!Gdje se protestvuje jedanput nedjeljno. Zbog prebijanja na Gorici (sinoćnja intervencija policije o čemu se “usudio pisati samo IN4s”odmah danas studenti (Hodžić hrabri i slični)da smijene Veljovica i Sundica!!!Zbog dogadjaja vanrednoj od sinoc danas izaći na ulice!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com