Home / PG INFO / Aktuelno / Uspješno završena akcija čišćenja Gorice i korita rijeke Zete

Uspješno završena akcija čišćenja Gorice i korita rijeke Zete

Akcija čišćenja brda Gorice i korita rijeke Zete danas je uspješno realizovana u organizaciji Glavnog grada, gradskih preduzeća Čistoća, Zelenilo i Službe zaštite i spašavanja kao i velikog broja građana i učenika osnovnih škola sa teritorije Podgorice.

Ovom prilikom gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković izrazio je zadovoljstvo što je Glavni grad i ovog puta pokrenuo inicijativu koja se odnosi na zaštitu životne sredine i podsjetio na novu akciju sadnje koja je najavljena prije par dana, simbolično, u Mediteranskom vrtu na Gorici.

“Pored akcije sadnje novog drveća u različitim djelovima grada, daćemo šansu građanima da nam pomognu kako bismo Podgoricu učinili i zelenijom i čistijom i kako bismo što bolje sačuvali životnu sredinu. Ovo je prva akcija tog tipa i zadovoljstvo je danas vidjeti ovoliko djece iz različitih osnovnih škola iz Podgorice. Prvobitni cilj je da se sakupi sitni otpad koji je, nažalost još uočljiv na brdu Gorica. Takođe, želimo da pošaljemo poruku da moramo mnogo bolje da čuvamo ovakva mjesta a u isto vrijeme, najavljujemo slične akcije u narednom periodu”, istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je trud uzaludan ukoliko svako od nas pojedinačno ne doprinese zaštiti okoline u kojoj živi i pozvao sugrađane da otpad odlažu na mjestima koja su za to predviđena.

Pored Gorice, akcija čišćenja je danas realizovana i na lokanciji Vranjske njive gdje su zbog strmosti terena u čišćenju korita rijeke Zete bili angažovani samo pripadnici Službe zaštite i spašavanja.

loading...

One comment

  1. Bravo omladino CG to je pravi primjer pozitivnog i neceg zdravog u drustvu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com