Home / NOVOSTI / PCG: Ministarstvo i ove godine zabranilo obilježavanje godišnjice stradanja prve žrtve NATO bombardovanja

PCG: Ministarstvo i ove godine zabranilo obilježavanje godišnjice stradanja prve žrtve NATO bombardovanja

“Obavještavamo crnogorsku javnost da je Ministarstvo Odbrane i ove godine prećutno zabranilo da skromno obilježimo godišnjicu stradanja prve žrtve NATO bombardovanja u Crnoj Gori, vojnika Saše Stajića. Stajić je 1999. godine bio angažovan u danilovgradskoj kasarni, gdje su ga i pronašli NATO projektili.

Zahtjev Prave Crne Gore
Zahtjev Prave Crne Gore

Iz Prave su kazali da je ovaj čin Ministarstva odbrane “sasvim sigurno došao iz glave ministra Predraga Boškovića, nekadašnjeg pripadnika paravojne formacije “Beli orlovi””.

“Imajući u vidu da nas nisu udostojili ni odgovora na naš uredno i na vrijeme poslat dopis, ali imajući u vidu i da su pripadnici vojske Crne Gore potpuno potpali pod uticaj NATO vrijednosti, zaključujemo da se radi o teškoj sramoti što nam nisu dozvolili da stavimo cvijeće na mjesto stradanja njihovog pokojnog kolege. Vodeći se logikom da bi upravo pripadnici vojske Crne Gore, umjesto što NATO vojnike dočekuju priganicama i medom, trebali svake godine da obilježe godišnjicu stradanja svojih kolega, ali i naše vojne mehanizacije, zaključujemo: Vojnik Saša Stajić, koji je poginuo prvog dana bombardovanja braneći našu zemlju, je heroj”, zaključeno je iz Prave.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com