Slučaj zlostavljanja u Beranama: Djevojčica ponovila tvrdnje iz istrage - Volim Podgoricu

Slučaj zlostavljanja u Beranama: Djevojčica ponovila tvrdnje iz istrage

U bjelopoljskom Višem tužilaštvu, kako je ranije bilo najavljeno, juče je izjavu dala dvanaestogodišnja djevojčica, za koju se sumnja da je bila žrtva zlostavljanja petorice maloljetnika, piše Dan.

Ona je izjavu dala putem audio-video uređaja, po proceduri predviđenoj Zakonom o krivičnom postupku, kada su u pitanju maloljetna lica, u prisustvu roditelja, psihologa i socijalnog radnika.

Maloljetnica je, kako saznaje ovaj list, ponovila ono što je saopštila u istrazi, s tim što za neke od pet maloljetnika, koji su u ovom slučaju obuhvaćeni, nije kazala da su učestvovali u radnjama koje su im stavljene na teret. U ovoj fazi postupka biće saslušan još jedan svjedok – maloljetno lice.

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac saslušala je ranije trojicu maloljetnika iz Berana, starosne dobi od 14 do 16 godina, i donijela rješenje o njihovom upućivanju u specijalizovanu Javnuustanovu za maloljetnike Centar „Ljubović” u Podgorici.

Njima je, kako stoji u rješenju, stavljeno na teret da su osumnjičeni da su izvršili krivično djelo obljuba nad djetetom. Jednom od dječaka je uz ovo djelo stavljeno na teret i krivično djelo ucjena i nedozvoljene polne radnje, a drugom i dječja pornografija.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com