Home / POTROŠAČ / ZNATE LI ŠTA JEDETE? Poslije ovoga više nikada nećete probati viršle i paštetu! (VIDEO)

ZNATE LI ŠTA JEDETE? Poslije ovoga više nikada nećete probati viršle i paštetu! (VIDEO)

Iako spadaju među najukusnije proizvode, paštete, mesni namazi, viršle i ostali oblici suhomesnatih proizvoda spadaju među najgore proizvode koji možemo sebi priuštiti!

Svi oni koji se bave ishranom ih nikako ne preporučuju, a načinu i konkretni sastojci koji se koriste za izradu ovih delikatesa su najčešće poslovna tajna.

Ipak, zahvaljujući društvenim mrežama na internetu i rijetkim svjedočenjima zaposlenih u klanicama, može se doći do nekih informacija koje otkrivaju činjenice koje većinu konzumenata viršli šokira i dobro se zapitaju da li će ubuduće kupovati ove proizvode.

Printskrin: Youtube
Princip kod izrade viršli i pašteta je veoma sličan tako da većina proizvođača sve iznutrice, kožu, nokte, papke, crijeva, žile, salo, masnoće, kosti, ligamente, i sve ono manje kvalitetno meso životinja, fino samelje do neprepoznavanja, doda povrće, soju i začine, plus konzervanse i stabilizatore, i upakuje to kao ukusnu namirnicu zvanu pašteta i viršla.

U ogromnim metalnim kadama tone svinjskih ostataka miješaju se sa roze premazom koji se formira kad se pileći trupovi procijede kroz metalne rešetke i poliju vodom.U mješavinu se dodaju praškasti konzervansi, arome i crvena boja, ona se potopi u vodu, pa se sipa u plastične cijevi da bi se skuvala i upakovala. U sve to se dodaju i vještački aditivi, arome i boje, kako bi viršle  i pašteta dobile boju i ukus.

Printskrin: Youtube
Ali, ni tu nije kraj, jer se pored svega ovoga u viršle za finalni izgled i ukus dodaje i skrob. U većini slučajeva radi se o krompirovom skrobu, brašnu ili izmrvljenom dvopeku koji je izmiješan sa solju. Skrob daje veću zapreminu viršli, vezuje sastojke i čini da mehanički obrađeno meso i svinjski ostaci budu ukusniji. Zbog toga i viršle nakon kuvanja postaju dvaput veće.

Zbog svega ovoga nutricionisti upozoravaju da ovakve namirnice treba zaobilaziti prilikom svakodnevne ishrane. Iako su veoma izazovne i ukusne, potrudite se da ih jedete što manje.

U prilog tome pogledajte jedan od rijetkih video klipova na kojima se vidi način na koji se pravi smjesa za paštete i viršle.
Većina proizvođača i kada prikazuje proizvodnju, izbjegava da prikaže sam proces, već se fokusiraju na zapakovani proizvod.
Na ovom video snimku pogledajte sve faze proizvodnje pomenutih namirnica.

 

loading...

One comment

  1. Hitni kreditni zajmovi ! ! !
    Za one koji žele hitan kredit predlažem da dobijete kamatnu stopu od 3%.

    E-pošta: [email protected]

    Whatsapp: +33 7 56 81 46 01

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com