ĐORĐEVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Dres Srbije je NEPROCJENJIV! Samo povredu prihvatam kao opravdanje za OTKAZ! - Volim Podgoricu

ĐORĐEVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Dres Srbije je NEPROCJENJIV! Samo povredu prihvatam kao opravdanje za OTKAZ!

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, poručio je da će na spisak staviti najbolje igrače i da je povreda jedini razlog koji će prihvatiti kao opravdanje za otkaz.

“Ja sam kao selektor u obavezi da na spisak stavim naše najbolje igrače, one koji formom ali prije svega ponašanjem zaslužuju da se nađu na širem spisku. Posle se spisak sužava i igrači odlučuju da li žele ili ne da isprate takmičenje za koje se spremamo. Odavno sam rekao da je povreda jedini razlog koji prihvatam, mada postoji kompleksnost otkazivanja sa kojima se ponekad ne slazemo svi, ali moramo da prihvatimo i zajednički objasnimo javnosti. Svako iz svoje perspektive, biranim riječima i načinom koji smatra adekvatnim, ali uz apsolutnu profesionalnost vrhunskih sportskih radnika i vrhunskih ljudi”, rekao je Đorđević u intervjuu za “Maxbetsport“.

Sale ističe da dres sa državnim grbom ima neprocjenjivu vrijednost i da svako po prihvati da ga nosi mora da poštu nepisane zakone sportske etike i kulture.

“Dres sa državnim grbom je neprocjenjiv. Prije svega – ne trpi greške. Ne postoje margine površnosti koju mi smemo da pređemo! Odgovornost je na nama deset puta veća u odnosu na bilo koga sa strane. Ljubav prema svojoj zemlji, oblačeći taj dres je multiplikovana samim gestom da se intonira himna u čast nas, malog broja izabranih. To je neproceniivo. Ko prihvati dres srpske reprezentacije, direktno prihvata i nepisane zakone sportske etike i kulture koji su, u mom slučaju, apsolutni vodiči ka uspjehu.”

Podsjetimo, Srbija će od 31. avgusta do 15. septembra učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kini, a rivali u grupi D biće joj Angola, Filipini i Italija.

Kurir sport/Maxbetsport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com