Koncert violiniste Miljana Stanišića - Volim Podgoricu

Koncert violiniste Miljana Stanišića 

 

Mladi crnogorski violinista Miljan Stanišić, učenik II razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici, održaće koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” u srijedu, 27.marta u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Na programu koncerta su djela: Antonjina Dvoržaka (Sonatina G-dur op.100), Jana Sibelijusa (Koncert za violinu u d-molu, op. 47), Ežena Augusta Isaija (Sonata za solo violinu u d-molu, br. 3, op. 27 “Balada”) i Johanesa Bramsa (Sonate F-A-E).

Klavirski saradnik na koncertu je pijanista Davor Novak.

Miljan Stanišić je rođen 2003. godine u Podgorici. Violinu je učio u klasi Vilija Ferdinandija od početka niže muzičke škole do drugog razreda srednje škole. Od prošle školske godine uči violinu u klasi Marka Simovića. Dobitink je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Finalista je respektabilnih međunarodnih violinskih takmičenja: “Jan Kocian” u Češkoj, 2017, “Ilona Feher” u Budimpešti, 2018; kao najbolji učesnik violinskog takmičenja SASEVC (Southeast European Violin Competition) u Sarajevu, 2017, osvojio je majstorsku violinu poznatog graditelja gudačkih instrumenata Mladena Sofrenića iz Banja Luke.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com