Nikšićanina “ulovili” preko lažnog profila: “Djevojčici” slao eksplicitne poruke - Volim Podgoricu

Nikšićanina “ulovili” preko lažnog profila: “Djevojčici” slao eksplicitne poruke

Na Fejsbuk grupi “Stop pedofiliji SP” 1. marta objavljena je prepiska jednog Nikšićanina sa “djevojčicom” od 12 godina iz Zrenjanina. On je maloljetnoj djevojčici, koja je šesti razred, a iza čijeg lažnog profila stoje lovci na seksualne predatore, slao poruke eksplicitne sadržine. Na toj FB stranici je objavljeno da posjeduju i snimak koji ne mogu da objave zbog Fejsbuk standarda.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, policija je na osnovu naloga tužioca izvršila pretres stana Nikšićanina, izuzela računar i mobilni telefon, predmet poslala tužiocu i čeka se njegovo izjašnjenje da li u radnjama Nikšićanina ima elemenata krivičnog djela.

“Vijesti” su kontaktirale organizaciju “Stop pedofiliji” koja je iz Srbije i koja je pomogla da se protiv većeg broja osoba sa područja bivše Jugoslavije podignu optužnice. Među njima je i nekoliko osoba iz Crne Gore.

“Naša organizacija poseduje više diverzija, tj. lažnih profila djevojčica starosti od 12-13 godina. One plutaju internetom, a predatori se uvijek prvi javljaju toj djeci. Sistem operativnog delovanja je sličan američkom FBI. Neformalno smo na vezi sa svim ministarstvima unutrašnjih poslova regiona jer i policija ima zdravorazumski pristup ovom problemu”, kazali su iz pomenute organizacije.

Predatore navodna djevojčica sa kojom se dopisuju uvijek upozori koliko ima godina kako bi im na taj način pružila mogućnost da odustanu od dalje prepiske. Nažalost, prepiska, sa veoma gnusnim sadržajem, nerijetko i fotografijama i snimcima, uvijek bude nastavljena.

“Što se tiče profila djece, mi ih kreiramo opet po ugledu na zapadne službe. Profili su obični, nema izazovnih fotografija, minića, dekoltea, mada za dijete od 12 godina to bi i bilo malo teže izvodljivo, zar ne”.

Cilj organizacije je da djecu i roditelje, kao i ostalu javnost upozore na predatore koji žive u njihovim sredinama, kako bi se od istih zaštitili. Zbog toga na svojoj FB stranici i objavljuju njihove profile.

“Za sada smo iz Crne Gore imali par slučajeva. Naravno, ima ih na stotine iz cijelog regiona, ali ne objavljujemo sve. Međutim, svi se prosljeđuju gdje treba. Što se tiče samih predatora, procesuiraju se u više država regiona. Trenutno se vodi pet-šest procesa, a ima i više istražnih radnji koje su započete u skorije vrijeme”, kazali su “Vijestima“ iz pomenute organizacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com