Home / NOVOSTI / Hronika / OVO SU CRNOGORCI KOJI SU PREVOZILI 210 KG DROGE: Objavljena njihova imena!

OVO SU CRNOGORCI KOJI SU PREVOZILI 210 KG DROGE: Objavljena njihova imena!

Tužilac Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv četiri državljanina Crne Gore Radojice Baćovića (1978), Marka Krtolice (1978.), Nikole Vemića (1983) i Milorada Koprivice (1977), rođenih u Nikšiću, nakon što je kod njih u automobilu pronađeno više od dvjesta kilograma kanabisa.

Kako prenosi portal Klix, optuženi su u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Terete se da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi prevozili, prodavali i međunarodno švercovali kanabis.

Prema optužnici, Baćović je krajem novembra 2018. dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje droge iz Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da je optužene, u graničnom pojasu opštine Bileća, na lokalnom putu Crkvice Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz Crne Gore u BiH, zaustavila granična policija BiH, te pronašla ukupno 210,85 kilograma kanabisa.

Optuženi se terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena prodaja droga.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Klix

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com