PODGORICA: Fale testovi za štitastu žlijezdu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Fale testovi za štitastu žlijezdu

Pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) tvrde da posljednjih desetak dana nema reagenasa za analizu hormona štitne žlijezde.

To su kazali i pacijenti koji tu analizu treba da urade u domovima zdravlja u sjevernim opštinama.

Iz KC-a su “Vijestima” kazali da se u toj ustanovi analize hormona za procjenu funkcije štitaste žlijezde trenutno rade za hitna stanja, kao i za bolničke pacijente.

“Imajući u vidu da se nova isporuka testova očekuje za narednih pet do deset dana, nije neophodno da ove pretrage pacijenti rade u privatnim laboratorijama”, piše u odgovoru. Iz KCCG su naglasili da ipak, u slučajevima kada pacijenti insistiraju da analizu urade u privatnim laboratorijama, izdaju potvrde za refundaciju finansijskih sredstava.

Pacijenti su “Vijestima” kazali da mnogi ne mogu da čekaju isporuku reagenasa i da su prinuđeni da analizu urade privatno, jer sa rezultatima moraju na zakazani pregled kod endokrinologa.

Ova analiza u privatnim laboratorijama košta oko 12 eura.

KCCG je ove sedmice raspisao javni poziv za nabavku medicinskog potrošnog materijala i laboratorijskih testova za potrebe Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku i Odjeljenje za laboratorijsku dijagnostiku Dječje bolnice, vrijednu oko 122.279 eura.

Raspisan je i tender za medicinski potrošni materijal iz oblasti laboratorije i laboratorijski reagensi, u vrijednosti od oko 28.155 eura.

KCCG je ove sedmice tražio i medicinski potrošni materijal za medicinsku genetiku i imunologiju, među kojima su testovi za reumatoidni artritis, celijakliju, autoimune bolesti jetre, detekciju specifičnih antinuklearnih antitjela… Vrijednost tog tendera je skoro 200.000 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com