PODGORICA: Seoski vodovodi dugovali za struju POLA MILIONA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Seoski vodovodi dugovali za struju POLA MILIONA

Vodovod i kanalizacija otplatio je tri petine duga za struju za seoske vodovode i preostalo je još da otplatimo dvije petine, saopštio je Filip Makrid, izvršni direktor preduzeća.

Seoski vodovodi za utrošenu električnu energiju dugovali su 500.000 eura, a odlukom Vlade morali su prihvatiti da otplate 50 odsto duga i da preuzmu vodovode.

S obzirom da su otplaćene tri petine, Vodovodu je preostalo da otplati još 100.000 eura duga.

–Dug za vodovode izmirujemo u 60 mjesečnih rata, a preostalu polovinu dugovanja je izmirila Vlada. Kada su u pitanju seoski vodovodi najveći problem je lješanski vodovod. U ovoj godini planiramo da zamijenimo sedam, osam kilometara vodovodne mreže, od čega će dva do dva i po kilometra biti primarne, a ostatak je sekundarne mreže. Lješanski vodovod je najveći vodovod koji imamo. Tu je do 25 kilometara mreže u privatnim imanjima salonitnih cjevovoda. Ako ne krenemo u opsežnu rekostrukciju vodovoda u kontinuitetu ne možemo očekivati neke poztvne pomake – naveo je Makrid.

On dodaje da Vodovodi i Ministarstvo poljoprivrede za pojedine seoske vodovodne sisteme mora da obezbijedi u narednom periodu kontinuirano ulaganje.

–Imamo velike račune za utrošenu struju pa na primjer za lješanski vodovod nam mjesečno stiže račun od četiri do pet hiljada eura. Nadamo se da ćemo u ovoj godini, u saradnji sa Opštinom Danilovgrad, riješiti problem, da ćemo determinisati segmente koje održava podgorički, i one koje održava danilovgradski vodovod. Nadam se da ćemo uspješno završiti rekonstrukciju poslednjeg dijela, to jeste oko četiri kilometra mreže u Baločima – naveo je Makrid.

On dodaje da su piperski, kučki, vodovod na Karabuškom polju, na Vranjini, u Rijeci Piperskoj u dobrom stanju jer su primijenjeni tehnički standardi prilikom radova.

dan.co.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com