PODGORICA: Studenti dočekali jutro ispred Skupštine! (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Studenti dočekali jutro ispred Skupštine! (FOTO/VIDEO)

Studentska inicijativa Crne Gore organizovala je proteklu noć kulturnu noć ispred Skupštine Crne Gore, gdje su  studenti, mladi i ostali građani dočekali jutro i osvrnuli se na aktuelnu društvenu i političku situaciju.

Tokom noći su na video bimu odgledali više filmova, rekreirali se igrajući fudbal na Bulevaru ispred Skupštine i uz lijepo druženje uspjeli da dočekaju zoru.

Jutros oko 8 časova završeno je protestno okupljanje.

Pogledajte kako je bilo večeras:

 

Predstavnik Studentske Inicijative Crne Gore, Vuk Vujisić, pojasnio je da su aktuelni građanski protesti podstakli organizovanje studenata u Studentsku inicijativu, koja je motivisana da, kako je rekao, promijeni društvenu situaciju.

„Želimo da poboljšamo uslove obrazovanja, od najosnovnijih tehničkih stvari pa do cjelokupne reforme obrazovnog sistema i društva. Društvo moramo reformisati tako da u njemu postoji perspektiva za mlade ljude, a svjedoci smo da veliki broj mladih ljudi odlazi iz Crne Gore ili želi da ode u potrazi za boljim životom. Oni koji ne odu mahom su osuđeni na nezaposlenost, roditeljsko izdržavanje, slabo plaćene poslove, od kojih se preživljava“, kazao je Vujisić.

,,Studentska inicijativa pokazaće snagu i volju mladih ljudi, tako što ćemo ostati da noćimo ispred Skupštine. Organizovaćemo kulturnu noć, gdje ćemo puštati kratke i dugometražne filmove. Imaćemo bogat kulturno-umjetnički program, kao i osvrt na aktuelnu društveno političku situaciju“, kazala je u najavi ovog skupa jedna od lidera ove studenteske organizacije Minja Novaković.

Studenti ispred Skupstine CG!#kulturbunt

Gepostet von Demir Hodzic am Sonntag, 24. März 2019

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com