PROVOKACIJA U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu, gdje je NATO ubio mladog Olega Nasova (29), prvu žrtvu agresije! - Volim Podgoricu

PROVOKACIJA U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu, gdje je NATO ubio mladog Olega Nasova (29), prvu žrtvu agresije!

Na dan kada su prije tačno 20 godina avioni NATO počeli bombardovanje Savezne republike Jugoslavije, šestorica Albanaca raširila su zastavu Albanije na Varadinskom mostu, koji je u bezumnom napadu Alijanse srušen 1. aprila 1999. godine i sa sobom u smrt odnio Olega Nasova (29), prvu žrtvu u Srbiji!

Prema riječima očevidaca, Albanci, inače učesnici 26. novosadskog polumaratona, koji je održan juče, došetali su, u vrijeme kada se nisu takmičili, do sredine mosta i raširili albansku zastavu, pa se potom fotografisali.

– Baš sam krenuo na obilježavanje godišnjice NATO agresije kada sam iz kola video da šestorica muškaraca na mostu vade veliku albansku zastavu, smiju se i slikaju se s njom. Kada me šlog nije strefio! Varadinski most nije bio u trasi maratona, nisu oni podigli zastavu kao učesnici trke! Namjerno su otišli tamo i slikali se, jasno se vidjelo da je u pitanju provokacija! Pa zar na godišnjicu strašnog stradanja našeg naroda, zar na mjestu koje je odnelo prvu žrtvu tokom bombardovanja da se albanska zastava vijori? – revoltirano priča za Kurir Saša Vujić, koji se i borio u ratu 1999. godine.

 

FOTO: SHUTERSTOCK

Kaže da je parkirao kola ispod mosta i pozvao policiju.
– Zaustavio sam ih jer nisam mogao da gledam kako nas sramno provociraju, i to baš 24. marta! Nisu pružali otpor, policija je odmah došla sa dva patrolna vozila i legitimisala ih. Međutim, njih petorica nisu imali dokumenta, dok je jedan pokazao policijsku legitimaciju i, kako sam načuo, predstavio se kao jedan od načelnika policije u Tirani! Privedeni su kod sudije za prekršaje i nadam se da će biti kažnjeni – kaže Vujić i dodaje da “nikako nije mogao da vjeruje šta se dešava”.

 

FOTO: PROFIMEDIA

NATO bombarderi srušili su sa nekoliko projektila nekadašnji most Maršala Tita, poznatiji kao Varadinski most, 1. aprila 1999. godine u 5.05. U tom trenutku most je prelazio Oleg Nasov (29), koji je išao u Rafineriju na dežurstvo. Tri mjeseca kasnije, njegova supruga rodila je sina kome je dala očevo ime. Nedugo posle Varadinskog, srušena su i preostala dva novosadska mosta preko Dunava – Most slobode i Žeželjev most.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com