VUČIĆ VEČERAS PLAKAO KAO KIŠA: Ovo je bio zločin nad našom djecom, Srbiju pokoriti ne mogu! - Volim Podgoricu

VUČIĆ VEČERAS PLAKAO KAO KIŠA: Ovo je bio zločin nad našom djecom, Srbiju pokoriti ne mogu!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić veoma emotivno je večeras u Nišu, na obilježavanju dvije decenije NATO agresije, doživio susret sa Slađanom Vučkovićem, podoficirom koji je tokom NATO agresije izgubio obje šake.

Predsjednika su, dok mu se obraćao tokom govora u Nišu, savladale emocije: “Dragi Slađan, divni čovjek, podoficir koji je izgubio obje šake, naletio je na 107 minu koju su zločinci bacilli, ali ima unuke i imaće ih još, ako Bog da…”, obratio se Vučić Vučkoviću na obilježavanju dvije decenije od početka NATO agresije.

FOTO: SCREENSHOT

– Za razliku od vas, ja mogu i da plačem. Imam pravo na to, vi nemate, jer Bogoljub i Anđela bi se ljutili – rekao mu je predsjednik.

– Niko nije odgovarao za zločine, sprski civili bili su za NATO samo greška. Za nas oni nikad neće biti greška ni otićiu zaborav. Dvije i po hiljade života nećemo i ne smijemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbija danas smije i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina poslije bombardovanje, budućnost je naša obaveza. Srbija je sada 10 puta jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. a jasno je da drugi to ne žele, rekao je Vučić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je NATO počinio zločin nad srpskim narodom, isto kao što je učinjeno par godina ranije u Republici Srpskoj.

On je istakao da danas, kada je izložen zahtijevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće da prihvati.

-Neću zato što Srbija može da bude u NATO. Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni, podvukao je Dodik.

U Nišu su se večeras oglasile sirene i ugašena je rasvjeta kao podsjećanje na početak NATO agresije, u trenutku u kojem su prije dvije decenije prvi avioni NATO nadletjeli Srbiju i bacili prve bombe, i u mraku koje je “razbijala” samo svjetlost svijeća u rukama građana. Poslije toga je na video  bimu prikazan dokumentarni filma sa originalnim snimcima iz 1999.

Počast žrtvama odali su i kineska ambasadorka Čen Bo, ruski ambasador Aleksandar Čepurin, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i ministar odbrane Aleksandar Vulin-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll.

Blic.rs/kurir.rs/Foto Ana Pauković/Tanjug

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com