Zbog čega bi odmor trebalo da provedete u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Zbog čega bi odmor trebalo da provedete u Crnoj Gori

 

Prvo pitanje koje sam sebi postavila nakon dolaska u Podgoricu bilo je „Zbog čega ranije nijesam bila ovdje?“. Duž obale prožimaju se planine, drvoredi smokava i tirkizno more. Dok zemlje poput Hrvatske ili Italije već doživljavaju turistički bum, čini se da Crna Gora još čeka da bude otkrivena.

Sumirali smo zbog čega bi trebalo da posjetite Crnu Goru.

Impresivne stijene, bujne livade, tirkizno more i tamna jezera: kako se ljeto približava kraju, počinje najbolje vrijeme za putovanje u „zemlju crnih planina“.

Tada je temperatura pogodna i za kupanje i planinarenje, te se može uživati u svim prednostima zemlje.

Sjever, gdje zime znaju da budu veoma hladne, pravi je raj za aktivnosti na otvorenom.

Duž obale prostiru se mala ostrva i mjesta, koja su idealna za odmor. Mali grad Perast je prava atrakcija. U restoranu „Conte“ možete naći izvrsnu ribu i vino, a pogled sa terase restorana je teško nadmašiti. Kafa na rivi uz tradicionalne kolače orasnice predstavlja poseban užitak.

Glavna atrakcija Crne Gore jeste Bokokotorski zaliv; krajolik nalik fjordu koji se proteže skoro 30 kilometara. Stotine metara visoke stijene izranjaju iz mora i stvaraju nevjerovatnu panoramu dok krstarite motornim čamcem.

Za one koji uzivaju u šetnjama tu je stari grad Kotor sa svojim uskim ulicama, dok sportski tipovi mogu da uživaju u pogledu na zaliv i stari grad sa tvrđave San Đovani.

Međutim, najpopularniji pejzaž duž crnogorske obale jeste malo ostrvo Sveti Stefan. Iz nekadašnjeg ribarskog sela pretvoren je u luksuzni raj, koji čak i spolja predstavlja praznik za oči. Ruski investitori ugrabili su jedno od najromantičnijih mjesta i napravili Aman Resort.

Ono što je odlično na crnogorskoj obali jeste to što su gotovo sve znamenitosti blizu jedna drugoj. Sa gradskih zidina Budve, jednog od najstarijih gradova na Jadranu, pruža se izvanredan pogled na male ulice, zalive i tirkizno more.

U restoranu „Porto“ možete uživati u najboljem rižotu sa hobotnicom! Ukus deserta „broš“ sa jabukama, orasima, karamelom i sladoledom je božanski!

Crna Gora je definitivno zemlja za hedoniste, gdje je moguće ispuniti svačiju želju.

Piše: Denise Grill

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com