,,Krivokapić da spriječi rušenje kotorske vlasti” - Volim Podgoricu

,,Krivokapić da spriječi rušenje kotorske vlasti”

Prava Crna Gora oštro osuđuje pokušaj rušenja kotorske vlasti od strane lokalnog odbora Socijal-demokratske partije.

“Ovakav pokušaj destabilizacije opozicije, ne samo na lokalnom, već i državnom nivou imajući u vidu važnost Kotora, može nanijeti ogromnu i nepopravljivu štetu cjelokupnoj opoziciji, ali i građanima koji su željni promjena. Ovu zlonamjernu inicijativu koju potpisuje lokalni SDP, tumačimo, prije svega, kao borbu za privilegije i beneficije u okviru lokalne vlasti, ponajviše vezanu za dijeljenje plijena u Luci Kotor. U tome će, očito, naići samo na podršku svojih dojučerašnjih i dvodecenijskih koalicionih partnera, što je samo po sebi indikativno. S tim u vezi, očito je da pojedine članove SDP-a nije napustio virus koji im je usadila politika Mila Đukanovića”, navodi se u saopštenju Prave.

 

Dodaju da je Kotor, zajedno sa Budvom, Herceg Novim i Beranama, “jedan od bastiona crnogorske opozicije i grad koji daje veliki zamah u sveukupnoj borbi protiv diktature Mila Đukanovića”.

“Smatramo da opozicija, uključujući i centralu SDP-a mora ustremiti maksimalne napore ka opstanku kotorske vlasti, kako bi cijela opština nastavila sa nesmetanim radom. Dakle, imajući u vidu doprinos cjelokupne opozicije u preporodu Kotora nakon oslobađanja iz ralja DPS-a, upućujemo javni poziv predsjedniku SDP-a, gospodinu Ranku Krivokapiću, da se umiješa u rad svog lokalnog odbora i zaustavi rušenje vlasti u ovoj opštini, ali i da članove pomenutog odbora usmjeri u pravcu SD-a gdje će sigurno dobiti ono zbog čega su, očito, ušli u politiku – novac i privilegije”, piše u saopštenju.

“Najzad, gospodin Krivokapić bi, kao iskusan političar, morao da zna kakve dalekosežne posledice može izazvati ovaj započeti proces, ne samo po pitanju kotorske vlasti, već i po pitanju masovnih građanskih protesta koji iz nedelje u nedelju drmaju režim. Dakle, nadamo se da će SDP iznaći snage da stopira proces smjene gradonačelnika Jokića – što bi tražili i da je u pitanju gradonačelnik iz bilo keje opozicione partije – i time spriječi preporod i zamah DPS-a koji bi, u tom slučaju, mogao da se prelije i na ostale opozicione gradove”, zaključuje se.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com