NAKON INCIDENTA U PODGORICI: Sterling: Svi navijači moraju platiti cijenu, vrijeme je da se preduzme nešto ozbiljno - Volim Podgoricu

NAKON INCIDENTA U PODGORICI: Sterling: Svi navijači moraju platiti cijenu, vrijeme je da se preduzme nešto ozbiljno 

Reprezentativac Engleske, Rahim Sterling komentarisao je sinoć poslije meča povike navijača upućene engleskim reprezentativcima.

Englezi su zvaničnicima Uefe prijavili da su se sa tribina čuli rasistički povici upućeni tamnoputim engleskim fudbalerima.

“Da budem iskren, ja lično nijesam čuo, ali Deni je jasno stavio do znanja šta se dogodilo. Želio sam da im pokažem da je potrebno mnogo više od toga da bi nas uznemirili i zaustavili. Šta još mogu da uradim? Svi mi znamo koja nam je boja kože. Ne znam u čemu je problem. Nijesu nam rekli ništa novo. Vrijeme je da nadležni ljudi preduzmu nešto ozbiljno. Možete novčano kazniti nekoga, ali šta ćete time postići? Ne smiju da kazne jednog ili dva navijača, svi crnogorski navijači moraju platiti cijenu. Kada im to uradite, sljedeći put će razmisliti dvaput, prije nego što učine nešto ovako”, rekao je Sterling.

Igrač Mančester sitija poslije je na Twitteru poslao poruku.

“Najbolji način da ućutkate one koji vas mrze, i da, mislim na rasiste”, napisao je Sterling uz fotografiju proslave pogotka u Podgorici.

Mladi fudbaler Čelsija, Kalum Hadson Odoi tvrdi da je čuo povike upućene njemu i Deniju Rouzu.

“Svi smo jednaki, treba da igramo fer utakmicu i uživamo u fudbalu, ali nije u redu čuti takve povike navijača. To je neprihvatljivo i nadam se da će UEFA na pravi način reagovati, jer su se čula sva ta oponašanja majmuna. Moramo da podignemo glavu, zadržimo naš mentalitet, nadam se da je sve u redu sa Rouzom, u svakom slučaju popričaćemo o onome što se dogodilo”, rekao je Hadson Odoi nakon meča.

Legendarni engleski fudbaler, Gari Lineker pohvalio je Odoija.

“Izuzetan mladić. Užasno je što su on i njegovi saigrači morali da se suoče sa tim odvratnim rasizmom. Uefa mora da reaguje, i to odlučno”, napisao je Lineker na Tviteru.

Selektor Engleske, Garet Sautgejt kazao je da ne zna da li je i Sterling bio vrijeđan, ali da je čuo uvrede sa tribina kada je Dani Rouz dobio žuti karton u finišu meča

Engleska je sinoć u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo slavila sa 5:1.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com