PODGORIČANIN TVRDI: Hoće da me istjeraju iz Crne Gore - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN TVRDI: Hoće da me istjeraju iz Crne Gore

 

Podgoričanin Ranko Đurišić zvani Crni, tvrdi da ga policija mjesecima teroriše, privodeći ga svaki put kada iz Srbije uđe u Crnu Goru i oduzimajući mu automobile. Kazao je i da sumnja da mu podmeću zbog građanskih protesta koje je podržao, ali i da pokušavaju da ga istjeraju iz Crne Gore.

Novinarki “Vijesti” ispričao je da je isto bilo i prije dva dana – kada se sa prijateljem Bojanom Đurkovićem i njegovim kumom, Ljubišom Šušićem vraćao iz Srbije.

“Na Bioču nas je zaustavila saobraćajna patrola, a čim smo stali iza drugog automobila, iskočili su inspektori i priveli nas. Napravili su zasjedu da im ne pobjegnemo, ne znamo od čega bi bježali. To je bilo oko 15 časova. U Centru bezbjednosti Podgorica držali su nas do 21 sat, bez ikakvog obrazloženja. Nijesmo znali zbog čega smo privedeni, nijesu nam dozvolili da pozovemo advokate, nikakva prava nismo imali. U međuvremenu, njih 15-ak spakovali su me u automobil, odvezli do mog stana, pretresli ga i oduzeli mi ‘rolex’ sat, dva stara mobilna telefona, lični telefon i lap top”, kazao je Đurišić.

Podgoričanin objašnjava da je nalog za pretres njegovog stana potpisao Miladin Pejović, sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda, uz obrazloženje da se prikupljaju dokazi u istrazi.

“Kakvoj istrazi? Protiv mene se ne vodi nikakva istraga. Pročitali su krštenice moje djece i svaki papir koji imam u kući, misleći da imam neke ugovore. Pitao sam ih traže li kamataške ugovore, jer se time ne bavim, ali nisam dobio odgovor. Samo su prebacivali lopticu sa jednog na drugog. Imao sam osjećaj kao da su poslati da nađu nešto, kako bi me uhapisli. Ne znam sa čim to može imati veze, jer se ne bavim nikakvim kriminalom, ukoliko nije zbog toga što sam izašao na proteste i pozivao ljude da i oni to učine. Treba li zbog toga da se iselim iz Crne Gore, ako treba, neka kažu – idi odavde”, rekao je Đurišić.

Tvrdi da niko od inspektora nije želio da mu objasni zbog čega ga privode, pretresaju stan, oduzimaju stvari…

“Nije mi jasno što se dešava. Ovo rade svaki put kada se vratim iz Srbije. Čak su me ispitivali i da li prelazim ilegalno granicu… Rekao sam im da to nikada nisam učinio, ali oni navodno dobijaju informacije da prelazim mimo zvaničnih graničnih prelaza. Tako su mi rekli. Momcima koji su bili sa mnom u automobilu postavljali su nebulozna pitanja, gdje su mi ‘štek’ stanovi u Podorici, gdje mi je stan u Beogradu, imam li drugih stanova ovdje, u koje smo lokale izlazili u Srbiji, gdje smo boravili, pa do toga jesmo li tamo išli da organizujemo neko ubistvo. Kolike su to gluposti jasno je ako se zna da se Đurković bavi tapaciranjem, a njegov kum sa Žabljaka radi sa drvnom građom. Njih su maltretirali satima takvim pitanjima”, rekao je on.

Tvrdi da mu je čudno i što se uporedo sa “akcijom” policije, oko lokala njegovog brata uveče “vrzmaju sumnjivi tipovi sa kapuljačama”.

“Oduzimaju mi automobile, privode, pitaju radim li za službe, sad im je bilo čudno što smo išli automobilom mog prijatelja Đurkovića i oduzeli su ga. Baš kao da ja ne smijem ući ni u čiji automobil. Ne znam što im je, jedino što mi pada na pamet je da se revanširaju zbog protesta ili podmeću. Moguće i da me neko namješta, ali ne vidim razlog zbog čega bi to neko činio, iako mi je jasno da je ovdje sve moguće”, rekao je on.

Iz Uprave policije juče us “Vijestima” nezvanično saopštili da Đurišić nije hapšen, već privođen “u okviru redovnih policijskih aktivnosti”.

Lako im je meni da podmetnu

Đurišić objašnjava da je njemu lako namjestiti nešto, jer je više puta osuđivan. On je, međutim, kazao da se nada da crnogorska policija i tužilaštvo ne podmeću, već tragaju za istinom.

“Ne znam što pokušavaju. Tražili su mi DNK, koji nisam dao, jer znam da ga mogu podmetnuti gdje hoće. Kako bih ja sa onoliko presuda dokazao da nisam uradio nešto, iako apsolutno ništa nezakonito ne radim? Još ako nađu nekog da mi podmetnu svjedoka sardnika ili zaštićenog svjedoka – nikako”, rekao je on.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com