PRETUČEN U CENTRU GRADA: Otac i sin iz čista mira napali čovjeka! - Volim Podgoricu

PRETUČEN U CENTRU GRADA: Otac i sin iz čista mira napali čovjeka!

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog.

Ogorčen zbog napada, tvrdi da se u Crnoj Gori ne osjeća sigurno i da se više nikada neće vratiti u našu zemlju.

Da li je Sigalov napadnut zato što je koristio privatno stepenište, iako mu je gugl maps pokazivao da je riječ o javnom prolazu, istraga tek treba da utvrdi.

“Moja djevojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smjestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvijek smo koristili isti put – stepenište, jer je na gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada”, priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

“Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smijem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smješten u apartmanu na dvadesetak metara od mjesta gdje smo stajali i da je na gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz. On se tada još više iznervirao i počeo je da psuje, a onda je mlađi čovjek, kasnije sam saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom me je udarao po glavi i tijelu. Pale su mi naočare, a taj stariji čovjek me je pljunuo. ‘Ovo je Crna Gora, nije Amerika’, vikao je čovjek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca”, tvrdi Sigalov.

On je objasnio da je za to vrijeme Sabrina zvala pomoć, ali da se niko nije odzavao. Ugrabili su, kaže, pogodan trenutak i pobjegli do ulice a potom utrčali u kafić, odakle su pozvali broj 122 i dobili instrukcije da odu u policiju i prijave slučaj.

Sigalov je ispričao da je u Centru bezbjednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je riječ “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Nakon toga i medicinski je zbrinut.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavijestili da će u ponedjeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u srijedu. “Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

“Ne mogu da čekam do srijede, jer se osjećam ugroženo. U utorak idemo u Dubrovnik. Moji se napadači slobodno kreću i strahujem da bi ponovo mogao biti pretučen. Čuo sam za korupciju u vašem sudstvu i policiji i zato se plašim da će, kada napustim Crnu Goru, sve biti zataškano”, kaže Sigalov.

Njegova djevojka tvrdi da im je njen rođak, koji je visoki oficir u američkoj vojsci, savjetovao da zbog sigurnosti odmah napuste Crnu Goru.

Sigalov je o svemu obavijestio i američku ambasadu u Podgorici.

“U obilasku ovog dijela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o ljepotama njenog mora, plaža… Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na ljeto, ali to poslije svega što mi se desilo – sigurno neću”, poručio je Sigalov.

1 komentar

  1. Savjet da odmah napuste CG ovim državljanima Amerike je normalan. Jedino Mele i drps uživaju u sigurnosti. Nije ni čudo da nije bilo dežurnog sudije (tužioca) da sasluša ove ljude. Vjerovatno se drpsovci u pravosudju i mupu osjećaju nedodirljivi a bošnjački ministri nesmjenjivi!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com