Amerikanac u Podgorici: Ma kakav rasizam, ovdje mi je sjajno - Volim Podgoricu

Amerikanac u Podgorici: Ma kakav rasizam, ovdje mi je sjajno

Budućnost Voli ove sezone u svojim redovima ima šest igrača tamne puti – Edvin Džekson, Noris Kol, Džejms Bel, Devin Vilijams, Erl i Koti Klark nikada nisu imali ni najmanju neprijatnost tokom svog boravka u Podgorici.

Zato su i začuđeni dešavanjima na fudbalskoj utakmici između Crne Gore i Engleske, kada je dio naših navijača rasističkim povicima “ispratio” tamnopute Engleze – Sterlinga, Rouza i Hadson-Odoija. Što je za svaku osudu svakako (i nadamo se da će vinovnici incidenta biti kažnjeni), ali se nikako ne može poistovjetiti sa kompletnim narodom, što engleski mediji danima potenciraju.

“Volim fudbal, ali nisam te noći znao da se igra utakmica, inače bih gledao. Čuo sam međutim šta se desilo”, kaže Džejms Bel, koji tri mjeseca nosi dres Budućnosti.

“Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na novu sredinu, jer sam došao usred sezone iz Zagreba, ali sviđa mi se ovdje, ljudi su gostoljubivi, saigrači izuzetno prijatni. Iskreno – nikada nisam naišao na bilo kakav problem takvog tipa, naprotiv – prihvaćen sam perfektno, osjećam se sjajno”, kaže Bel, što jasno govori da Podgorica i Crna Gora nisu rasističke sredine.

Sa tema koje nemaju veze sa sportom brzo smo se prebacili na tlo gdje se Bel najbolje snalazi. “Plave” već večeras čeka pakao Blaugrane. U meču koji je idealna priprema za ono važnije – nedjeljni sudar sa Cedevitom.

“Barselona ima odličan tim, gostujemo im usred plej-ofa ABA lige, što nam ne odgovora, ali idemo tamo da damo maksmum i vidjećemo šta će nam to donijeti”.

Bel je upravo protiv Cedevite u Zagrebu u toku prve četvrtine pokazao dio svog napadačkog arsenala (postigao tri vezane trojke) – navijači to čekaju od njegovog dolaska krajem decembra.

“Motivisan sam za ovaj plej-of, to su veliki mečevi. Vjerujem da će trajati što duže, iako je Cedevita izuzetan sastav, sa dobrim napadačkim opcijama, fizički jakim igračima. Mislim ipak da smo jači i da idemo u finale”, uvjeren je dvadesetsedmogodišnji bek rođen u Plejnfildu, u američkoj saveznoj državi Nju Džersi.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com