Podgorica: Sajam knjiga i obrazovanja od 4. do 11. aprila - Volim Podgoricu

Podgorica: Sajam knjiga i obrazovanja od 4. do 11. aprila 

Četrnaesto izdanje Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja održaće se od 4. do 11. aprila, u garaži Delta sitija u Podgorici.

Kao i prethodnih godina, organizatori Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja su izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice i Ministarstvo prosvjete Crne Gore, dok je pokrovitelj Ministarstvo kulture.

Slogan ovogodišnjeg izdanja sajma je “Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu. Knjigama baterije traju vječno”.

“Ovakvim sloganom, naravno, nijesmo htjeli obezvrijediti važnost interneta i savremenih komunikacionih tendencija, već ukazati na neprolaznu vrijednost knjige kao jednog od najpostojanijih stubova ljudskog saznanja, ali i civilizacije uopšte. Takođe, smisao slogana je i u tome da se ljubitelji čitanja podsjete na vještinu pisanja, uređivanja i štampanja knjige, što je vjekovni proces kome ni pojava novih, viralnih formata nije uspjela nauditi. Sajam je, stoga, upravo jedan od načina da se iznova afirmiše fenomen knjige i književnosti”, saopštili su organizatori.

Na sajmu će se i ove godine predstaviti izdavačke kuće, knjižare ali i obrazovne institucije iz zemlje, regiona i svijeta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com