INCIDENT U SKUPŠTINI: “Poslanicima DPS-a koji su izlazili iz sale govorili su izdajice, sram vas bilo, platićete, stidite se, toga se sjećam” - Volim Podgoricu

INCIDENT U SKUPŠTINI: “Poslanicima DPS-a koji su izlazili iz sale govorili su izdajice, sram vas bilo, platićete, stidite se, toga se sjećam”

Policajac Danilo Čečović rekao je da je primijetio da su u incidentu u holu Skupštine u februaru 2017. sa neprimjerenim riječima upućenim poslanicima DPS-a prednjačili poslanici Milan Knežević, Branko Radulović, Marina Jočić i Branka Bošnjak.

To je naveo u nastavku suđenja poslanicima DF-a, optuženima za nasilničko ponašanje u Skupštini.

Jočićevoj, Kneževiću,Raduloviću i Milutinu Đukanoviću sudi se zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Kneževiću.Prema optužnom predlogu oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

“Poslanicima DPS-a koji su izlazili iz sale govorili su izdajice, sram vas bilo, platićete, stidite se, toga se sjećam”, rekao je Čečović.

Primijetio je, kaže i da se Knežević unio Luiđu Škrelji u lice i rekao mu sram vas bilo i platićete mi, te da je Radulović pokušao za vrat uhvatiti Miodraga Radunovića.

“Što sam ja spriječio. Primijetio sam i da se Knežević unio u lice Mišku Vukoviću, ali nijesam čuo šta mu je rekao”, naveo je policajac.

Dodao je i da se ne sjeća da su poslanici DPS-a ni fizički, ni verbalno odgovarali poslanicima DF-a, te da nije bilo razloga da koriste sredstva prinude.

” Uspjeli smo upozorenjima i tijelima da spriječimo eventualni fizički kontakt”, naveo je on.

Nije vidio da je poslanik Milutin Đukanović ni na koji način učestvovao u incidentu, ali ni poslanicu Aleksandru Vuković.

” Niko od kolega nije pominjao Aleksandru Vuković, niti sam ja primijetio bilo šta u vezi sa njom”, naveo je policajac.

Nije mogao da se sjeti da li su neki poslanici DPS-a mirno prošli pored poslanika DF-a.

Nije vidio ni, kako je tvrdio Radulović, da je Radunović odgurnuo Jočić, te da je zato on reagovao.

Radulović je predlagao da se u dokaze uvrste i novinski članci u kojima se govori o skupštinskim incidentima u Hrvatskoj i Albaniji, te da nijedan od tih slučajeva nije procesuiran, kao što nijedan od slučajeva koji su se ranije dešavali u crnogorskoj Skupštini takođe nijesu procesuirani na bilo koji način, a bili su mnogo teži od ovog.

Tužiteljka: Moramo li ovo da slušamo

Tužiteljka Romina Vlahović je, dok je poslanik Radulović postavljao pitanja svjedoku, ustala i rekla “moramo li ovo da slušamo?”.

Sutkinja Željka Jovović joj je rekla da okrivljeni ima pravo da postavlja pitanja svjedoku i upozorila je da se javi za riječ kada želi nešto da kaže.

“Biće kasno”, navela je Vlahović, na šta joj je sutkinja odgovorila

“Neće biti kasno, nigdje ne žurimo”.

Tužiteljka je imala primjedbe i na rad sutkinje, navodeći da sutkinja “selektivno opominje”, te da jedino nju opominje odmah, dok prema drugima ima drugačiji pristup.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com