Naknada za novorođeno dijete 350 eura - Volim Podgoricu

Naknada za novorođeno dijete 350 eura

 

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je danas jednoglasno Odluku o oblicima socijalne i dječije zaštite, prema kojoj se naknada za novorođeno dijete utvrđuje na 350 eura. Prethodno se sa sadržajem izmijenjene odluke saglasio gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, čime je naknada za novorođeno dijete u posljednjih sedam mjeseci povećana za više od tri puta.

Podsjetimo, konačan iznos naknade utvrđen je na prijedlog gradonačelnika i veći je za 50 eura u odnosu na prvobitni. Time je ispoštovan dogovor sa prethodne sjednice Skupštine Prijestonice, ali i javno obećanje da će naknada za novorođenčad biti uvećana kada to budu dozvoljavale opštinske finansije.

Na sjednici je jednoglasno usvojena i Odluka o oblicima socijalne i dječje zaštite kojom je predviđena isplata novčane naknade nezaposlenim porodiljama u vrijednosti od 350 eura. 

Prijestonice Cetinje ostaje posvećena unapređenju socijalnog ambijenta i sprovođenju aktivnih mjera socijalne politike, kako bi se dodatno poboljšali uslovi za rad i život na Cetinju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com