PODGORICA: Četiri mjeseca zatvora za napad u Ministarstvu odbrane - Volim Podgoricu

PODGORICA: Četiri mjeseca zatvora za napad u Ministarstvu odbrane

Viši sud potvrdio je presudu kojomje potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović osuđen na četiri mjeseca i dvanaest dana zatvora zbog upotrebe oružja u prostorijama Ministarstva odbrane u junu prošle godine, piše Pobjea.

Prvostepenu presudu u januaru donio je sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović.

Vujanović je tada u obrazloženju odluke kazao da je Husović osuđen samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer je tužilac odustao od optužbi za krivična djela napad na službeno lice i izazivanje opšte opasnosti.

Husoviću je istom presudom donijeta obavezna mjera oduzimanja pištolja i tri metka. Optužnim prijedlogom Husović se teretio da je 25. juna prošle godine u službenim prostorijama Ministarstva odbrane prijetio pištoljem direktorici Direktorata za materijalne resurse Almi Ljuljanaj.

U pokušaju napada ga je spriječio kolega Jovan Došljak, koji ga je uhvatio oko struka, izveo ispred kabineta gdje su bile Jasna Jovanović, Elvedina Mandić Miljan Dragaš.

On je ranije u odbrani tvrdio da nije htio nikoga da napadne ili pogodi hicem, već da je “pucanj bio splet nesrećnih okolnosti”.

Husović se prvobitno teretio za pokušaj ubistva, ali je djelo prekvalifikovano i na teret mu se stavljalo neovlašćeno držanje oružja i pokušaj napada na ovlašćeno službeno lice.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com