Sporazum sa optuženima za ubistvo u centru Podgorice? - Volim Podgoricu

Sporazum sa optuženima za ubistvo u centru Podgorice?

Početak suđenja za ubistvo Miloša Šakovića, koji je operativno važio za člana kavačkog klana i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića u bašti podgoričkog lokala „Forum“, odgođen je za 16. maj. To je sudija Biljana Uskoković uradila na zahtjev specijalnog tužioca Saše Čađenovića koji je obavijestio Sud da se razmatra potpisivanje sporazuma o priznanju krivice sa još nekoliko optuženih.

Neki od njih su još ranije sporazumno priznali krivicu, ali među njima nema onih koji se terete da su direktno učestvovali i pomagali u zločinu.

“Uglavnom se radi o djelima o djelu stvaranju kriminalne organizacije, iz oblasti droga”, kazao je Damir Lekić, advokat optuženog Dragoljuba Ćetkovića.

Među njima nijesu optuženi Dragoljub Ćetković koji se tereti da je u novenbru 2017. godine bacio bombu ispred kuće Safeta Toskića u podgoričkom naselju Konik ali ni optuženi Marko Rnković koji se tereti za rasturanje narkotika.

“Ja branim Dragoljuba Ćetkovića i Marka Rnkovića, mi nijesmo inicirali niti ćemo za sada inicirati sa tužilaštvom bilo kakve pregovore o zaključenju sporazuma o priznanju krivice”, dodaje Lekić.

Prvom optužnicom obuhvaćeno je ukupno 19 osoba za više krivičnih djela a kao počinilac dvostrukog ubistva označen je Marko Jovanović, kojem istražitelji ni nakon godinu od ubistva nijesu uspjeli da uđu u trag. Zločin u samom centru Podgorice dogodio se 31.marta prošle godine samo dva dan nakon što je u stravičnoj ekplozije bombe na Rimskom trgu stradao Podoričanin Dražen Čađenović.

Istražitelji su nekoliko dana kasnije saopštili da ne isključuju mogućnost da su ova dva zločina povezana. Za razliku od ubistva u centru, u istrazi ubistva Čađenovića za sada nema dokaza koji bi doveli do identifikovanja ubice.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je i predmet protiv NN izvršilaca krivičnog djela ubistvo na štetu D.Č. i u toku izviđaja obavljen je uviđaj na licu mjesta, donijeta naredba o obdukciji tijela, kao i naredba za vještačenja svih tragova pronađenih na licu mjesta, te zatražena analiza listinga komunikacija, a izvršena vještačenja i druge preduzete radnje nisu dale rezultate u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva.

Po operativnim podacima policije, Čađenović je bio blizak sa barskom kriminalnom grupom koju predvodi Alan Kožar, a koja usko sarađuje sa škaljarskim klanom pa se ubistvo Šakovića, kao člana kavačkog klana, smatra osvetom.

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com