UBISTVO NEMANJE MEDINA: Ulama i Mijović slobodni, porodica ubijenog će ići do kraja? - Volim Podgoricu

UBISTVO NEMANJE MEDINA: Ulama i Mijović slobodni, porodica ubijenog će ići do kraja?

 

Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine.

Oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog krivičnog djela.

Ulama je, međutim, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja – pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela, jer je neovlašćeno držao puške “baikal”.

Prvostepenu presudu juče je u podgoričkom Višem sudu izreklo krivično vijeće kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol.

Sud je nakon objave presude donio rješenje o ukidanju pritvora Ulami i Mijoviću.

Advokatica Andrijana Razić, punomoćnik oštećene porodice, najavila je da će se porodica žaliti na tu odluku suda.

Rekla je da je očekivala takvu presudu.

“Pretpostavljam da će porodica htjeti da ide do kraja. Mislim da je sud donio odluku na osnovu dokaza, ali to ne mijenja činjenicu da ćemo se žaliti”, navela je Razić.

Ona je konstatovala da postoji propust u provođenju dokaza u toku postupka.

Sutkinja je u obrazloženju presude navela da nijesu dokazani navodi optužnice – da su Ulama i Mijović na podmukao način ubili Medina.

Piše da su supruga i majka oštećenog Medina u iskazu navele da je spornog dana Medin dobio poziv na koji se javio sa: “E, Vlado?”, a nakon toga rekao da ide na pola sata do Virpazara da se vidi sa Ulamom.

Međutim, po ocjeni suda – iz izvještaja vještaka za telekomunikacije proizlazi suprotno – da je Medin od 16:48 do 17:40 sati bio u rejonu Tuzi, dok je Ulama tada bio u rejonu Virpazara.

“Definitivno, na osnovu telefonskih telekomunikacija Medin nije bio zajedno sa Ulamom. Takođe, iz istog izvještaja proizlazi da je Mijović od 16 do 22 sata bio u rejonu Cetinja, dok se 8. jula u 16:22 h Medin nalazio u rejonu starog Virpazara. Ne postoje dokazi ni da su optuženi zapalili vozilo jer DNK vještačenjem je utvrđeno da biološki tragovi koji su pronađeni ne pripadaju njima već nepoznatim osobama. Tvrdnja da su izvršili krivično djelo na podmukao način nema utemeljenja ni jednim provedenim dokazom. Nakon 17:44 časova, Medin se nalazi na starom putu Rijeka Crnojevića i Virpazar, a Ulama kod Virpazara”, kazala je sutkinja u obrazloženju presude. Dodala je da se optužnica zasniva samo na pretpostavkama.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović na podmukao način i sa umišljajem ubili su Medina.

Objašnjava se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim – najprije Mijović, a potom i Ulama.

Zatim su, piše, namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, a potom ga strpali u gepek njegovog “renoa”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na i dalje nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Navodi se da su osumnjičeni potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar – Rijeka Crnojevića.

2 komentara

  1. A few things i have constantly told people is that when searching for a good on-line electronics retail outlet, there are a few variables that you have to remember to consider. First and foremost, you need to make sure to choose a reputable as well as reliable retail store that has got great opinions and scores from other shoppers and business world professionals. This will make sure that you are getting along with a well-known store that can offer good assistance and assistance to their patrons. Thank you for sharing your notions on this weblog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com