DVOSTRUKO UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Balša Todorović, Radoš Popović, Željko Đukić i Đurađ Lončar žele da priznaju krivicu - Volim Podgoricu

DVOSTRUKO UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Balša Todorović, Radoš Popović, Željko Đukić i Đurađ Lončar žele da priznaju krivicu

Suđenje grupi odgovornoj za ubistvo Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 16. maj na zhtjev specijalnog tužioca Saše Čađenovića jer je dio okrivljenih predložio sporazumno priznanje krivice. Proces vodi sutkinja Biljana Uskoković.

 Pobjeda saznaje da su optuženi Đurađ Lončar, Balša Todorović, Radoš Popović i Željko Đukić inicirali sklapanje sporazuma o priznanju krivice i da je Čađenović odmah nakon odgađanja suđenja sa nekima od njih započeo pregovore. Do sada su sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom sklopili Filip Sekulić, Lazar Raičević, Drago Vukčević, Arnel Mandić, Miloš Božović i Predrag Janković.

Ukoliko specijalno tužilaštvo potpiše nagodbe sa Lončarom, Todorovićem Popovićem i Đukićem i sud prihvati njihov dogovor izvjesno je da će se 16. maja na optuženičkoj klupi naćiJanko Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović koja se jedina brani sa slobode, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Aleksandar Dropo, Aleksandar Dakić i Marko Rnković dok se prvooptuženom Marku Jovanoviću sudi u odsustvu.

Sutkinja Uskoković juče je konstatovala da je poziv za Aleksandra Dakića i Marka Rnkovića neuručen jer se jedan odselio, a drugi je 9. marta izašao iz bjelopoljskog zatvora.

U sudnici Višeg suda juče je pristupila i Jovana Šaković, supruga pokojnog Miloša Šakovića koji je likvidiran krajem marta prošle godine.

Osim dvostrukog ubistva, ovoj kriminalnoj organizaciji se na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo.

Prema navodima optužnice, Marko Jovanović je 31. marta utvrdio da Šaković boravi u lokalu Forum nakon čega je automobil parkirao na obližnji parking. Potom je pješke otišao do lokala Forum i iz pištolja glok pucao na Šakovića koji je u prvom trenutku uspio da se zaštiti od metaka.

Međutim, jedan od hitaca pogodio je Radivoja Jovanovića, gosta lokala koji je sjedio za susjednim stolom. Šaković se dao u bijeg ali nakon kraće potjere, Jovanović ga je sustigao i u njega ispalio tri smrtonosna hica

Pobjeda

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com