VLADA CRNE GORE IGORU TOMKIĆU DAJE 12.000 EURA: Pomoć za Hrvata koga su nasilnici prvo pretukli, pa mu zapalili radnju - Volim Podgoricu

VLADA CRNE GORE IGORU TOMKIĆU DAJE 12.000 EURA: Pomoć za Hrvata koga su nasilnici prvo pretukli, pa mu zapalili radnju

Vlada Crne Gore je odlučila da uplati 12.000 evra porodici Igora Tomkića iz Berana za sanaciju štete koja je nastala kada su nepoznati počinioci zapalili njegovu radnju.

“Vlada Crne Gore je, bez održavanja sednice, u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, jednoglasno donijela odluku da odmah izdvoji i uplati 12.000 evra porodici Igora Tomkića iz Berana za sanaciju ukupne štete nastale paljenjem njegovog objekta”, navodi se u saopštenju Vlade.

Zapaljeni objekat
ZAPALJENI OBJEKATFOTO: PRINTSCREEN VIJESTI/TUFIK SOFTIĆ

Podsjetimo, Tomkić, inače Hrvat, ali rođeni Beranac, napadnut je zbog svoje nacionalne pripadnosti, a potom mu je zapaljena i radnja.

Tomkić je ranije ovog mjeseca pretučen zbog čega je Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Tomkić je tada izjavio da “više od godinu dana trpi maltretiranja grupe mladića iz tog naselja jer je hrvatske nacionalnosti i da mu upadaju u prodavnicu i nasrću na kuću”.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com