GODINA OD LIKVIDACIJE U CENTRU PODGORICE: Upucan dok je bježao od maskiranog napadača, nastradao nedužni građanin, optužnicom obuhvaćeno 19 OSOBA - Volim Podgoricu

GODINA OD LIKVIDACIJE U CENTRU PODGORICE: Upucan dok je bježao od maskiranog napadača, nastradao nedužni građanin, optužnicom obuhvaćeno 19 OSOBA

Tačno godinu dana prošlo je od ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice, a suđenje za ovo dvostruko ubistvo odloženo je za 16. maj. Optužnicom tužilaštva Crne Gore obuhvaćeno 19 osoba, koje se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe, dok je Marko Jovanović označen kao direktni egzekutor.

Prije tačno godinu dana oko 11 časova, brutalna likvidacija Šakovića i Jovanovića odigrala se u lokalu u centru Podgorice pred brojnim svjedocima.

FOTO: VIJESTI, SAVO PRELEVIĆ
Tada je, kako se sumnja, maskirani Marko Č. Jovanović, nakon dužeg praćenja i po nalogu Janka Vukadinovića, došao do lokala “Forum” noseći sa sobom pištolj marke “glok” i, kako je navedeno u optužnici, najmanje 10 komada municije.
Marko Jovanović
Marko Jovanović
Jedan od projektila namijenjen Šakoviću pogodio je Radivoja Jovanovića, koji je sjedio za drugim stolom i nije imao nikakve veze sa Šakovićem niti je upleten u bilo kakve kriminalne radnje. Nesrećni čovjek je bio slučajna žrtva aljkavog egzekutora.

Kada je Šaković vidio da ga metalni sto neće zaštiti, iskoristio je metež nastao zbog uspaničenih ljudi i dao se u bijeg ka dvorištu susjednog tržnog centra, a osumnjičeni Jovanović je potrčao za njim. Ispalio je više hitaca koja su oborili Šakovića na zemlju, a potom ga “ovjerio” nekoliko puta. Nakon toga, ubica bježi sa lica mesta u nepoznatom pravcu i od tada mu se gubi svaki trag.

Jovanoviću je, navodno, za ovu likvidaciju plaćeno 50.000 evra.

Ubicu odala bivša djevojka: “Postao je čudan posle razgovora sa Kožarom”

Snežana Romanović-Krulanović, djevojka koja je u trenutku egzekucije bila u ljubavnoj vezi sa osumnjičenim Jovanovićem, iznijela je u svom svjedočenju tvrdnje koje bi mogle da ukažu da je upravo Jovanović povukao obarač tog 31. marta.

Naime, Jovanovićeva bivša djevojka ispričala je da je bila sa Jovanovićem u trenutku kada je mu je saopšteno da je Dražen Čađenović dignut u vazduh.

– Bila sam kod njega u stanu kada ga je neko pozvao. Nakon završetka razgovora rekao mi je da mu je drug dignut u vazduh i da mu to nije baš jasno. Rekao je da je Čađenović vozio blindiran automobil i da nije siguran da li ga je neko ubio ili se sam ubio. Rekla sam da ne razumem zašto bi se neko razneo eksplozivom, a on mi je rekao da taj momak ima neki posao da završi – rekla je Snežana.

Ona je navela da je nakon tog telefonskog razgovora Jovanović bio veoma konfuzan.

– U petak je govorio da će ići na sahranu, a onda poslije par minuta da ima neka posla u Baru i da neće biti tu par dana. A onda mi je rekao da ide kod bivše djevojke i da ga ja više ne interesujem – rekla je ona.

Prema njenim riječima, Jovanović je počeo da bude nervozan još od početka maja, a posebno nakon što je jedne večeri u njen stan došao njegov prijatelj Dino Ibrahimović i dao mu kriptovan telefon kako bi se preko njega čuo sa čovjekom Luke Bojovića, Alanom Kožarom.

– Nakon te večeri i razgovora sa Kožarom, Marko je počeo da se mijenja. Odjednom je dobijao i imao više obaveza nego ranije. Neke osobe su ga zvale da se vide sa njim. Govorio mi je da mora da izađe i završi nešto u Zeti ili na nekim drugim mjestima. Postao je nervozniji, čak se dešavalo i da nije mogao da sjedi na istom mjestu 15 minuta – ispričala je Snežana u istrazi, dodajući da je i sama vidjela silikonsku masku u stanu koji je Jovanovič prethodno iznajmio na Starom aerodromu.

Kada ga je upitala šta će mu maska, pravdao se pljačkom koju je navodno trebalo da izvrši.

U organizovanoj grupi svako je imao posebnu ulogu

Osim Marka Jovanovića koji je optužnicom označen kao direkni egzekutor, optužnicom su obuhvaćeni i Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović, Dragoljub Ćetković, Lazar Raičević, Đurađ Lončar, Arnel Mandić, Miloš Božović, Željko Đukić, Drago Vukčević, Balša Todorović, Radoš Popović, Smail Lekić, Aleksandar Dropo, Marko Rnković, Lidija Bulatović i Tomo Orović, prenijeli su mediji.

Tako su braća Vukadinović, Predrag i Janko, optuženi da su doveli Jovanovića do centra grada, gdje su ga na unaprijed dogovorenoj lokaciji čekali nakon obavljenog “posla”. Pored toga, oni se terete da su vrbovali druge članove kriminalne grupe.

FOTO: RAS SRBIJA

Božovićev i Lekićev zadatak bio je da učestvuju u skrivanju, prevozu i čuvanju vatrenog oružja i municije, a kako je navedeno u optužnici, bili su zaduženi za prodaju oružja, preuzimnanje novca od prodaje i prenošenje poruka.

Zadatak Arnela Mandića, prema optužnici, bio je da po nalogu članova kriminalne organizacije obezbjeđuje prostor u kojem je trebalo da se skladišti oružje, droga i hemijske supstance namijenjene za proizvodnju droga. Njegov kolega Lazar Raičević bio je zadužen za sakrivanje predmeta krivičnih djela, obezbjeđivanje vozila i nabavka i skladištenje oružja.

Okrivljeni Radoš Popović koji je, kako se navodi, osim nabavke, skladištenja, preprodaje droge i oružja, bio “zadužen za izviđanje terena, razbojništva i uterivanje dugova”, dok su Balša Todorović i Marko Ranković imali zadatak da nabavljaju i dostavljaju kriptovane telefona članovima kriminalne organizacije.

Za nabavku oružja, njegovo skladištenje, transportnu prodaju bili su zaduženi i Željko Đukić i Drago Vukčević.

Njihova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa ubistvima, otmicama, međunarodnim švercom droge, a djelovali su na području Crne Gore, Srbije i okolnih zemalja. Prilikom pretresa stanova pronađena je droga, između ostalog 49 grama heroina, 290 tableta ekstazija i nešto manje od kilogram supstance namijenjene pravljenju droge.

U Jovanovićevom stanu pronađen je spisak na kom su imena i prezimena raznih ljudi. Pored toga, na spisku je bilo detaljno navedeno kuda se kreću, koji automobil voze i šta sve posjeduju od imovine. Sumnja se da je ovaj spisak služio za reketiranje, a nezvanično je saopšteno da su neke osobe sa spiska bliske kavačkoj kriminalnoj grupi.

Inače, Jovanović je od ranije poznat policiji, a tokom proteklih nekoliko godina više puta je privođen i u više navrata mu je oduzimano oružje.

VP/Blic/Vijesti/Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com