Kako je utvrđeno kretanje grupe koja navodno stoji iza ubistva Kruščića i ranjavanja Lakićke? - Volim Podgoricu

Kako je utvrđeno kretanje grupe koja navodno stoji iza ubistva Kruščića i ranjavanja Lakićke?

Nakon konferencije za medije kada je javnosti saopšteno da je Mario Milošević označen kao direktni izvršilac ubistva Migija Kruščića, a Filip Bešović osoba koja je pucala na novinarku Oliveru Lakić, ovim putem se nadležni organi više nisu oglašavali. I Upravu policije (UP) i Više državno tužilaštvo (VDT) pitali smo na osnovnu čega je utvrđeno kretanje kriminalne grupe koja stoji iza ovih krivičnih djela, onako kako je to predstavljeno u Naredbi o sprovođenju istrage.

Odgovor od UP nismo dobili, a iz VDT-a su nam saopštili da je istraga u toku, te da su do zaključaka došli na osnovu dobijenih podataka i dokaza o kojima nisu detaljnije govorili.

 

“Više državno tužilaštvo u Podgorici je analizom dobijenih podataka i dokaza koji su pribavljeni u izviđaju koji je vođen u predmetu teškog ubistva izvršenog na štetu M.K., zaključilo da postoje osnovi sumnje da su ista lica, kao kriminalno udruženje, povezana i sa napadom na novinarku O.L., sa kojih razloga je od strane ovog tužilaštva donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv više lica, koja istraga je u toku”, navodi se u odgovorima VDT-a.

Svjedok saradnik?

Pitali smo i da li u ovom slučaju postoji osoba koja ima ulogu svjedoka saradnika, ali su iz ove insitucije izbjegli da nam daju odgovor. Takođe, ostalo je nejasno i to kako je Mario Milošević, koji se u trenutku ubistva nalazi na potjernici, uspio da uđe u Crnu Goru, ubio čovjeka pred kamerama, a potom napusti državu i ode na Kosovo. Da li su granice toliko “šuplje”, saznaćemo do kraja istrage.

 

Kao organizator kriminalne grupe označen Podgoričanin Filip Bešović, dok su članovi, prema sumnjama policije i tužilaštva, Mario Milošević, Luka Bulatović, Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Marinko Rajković, Filip Knežević, Mijajlo Stojanović i Sanja Božović. U Naredbi piše da je Miloševića dovezao Rakočević. I dok je na konferenciji decidno rečeno da je Bešović pucao u Lakić, u Naredbi tako nije definisano, već se navodi da je ranjvanje “izvršio sam ili preko jednog od pripadnika kriminalnog udruženja”.

 

Milošević i Bešović negirali povezanost i krivična djela

Bešović je negirao krivicu ističući da nema veze sa ranjavanjem Lakić, te da je i ne poznaje, dok je Milošvić medijima uputio pismo u kom ističe da je poznavao Kruščića ali da ni u kom smislu nema veze sa njegovom likvidacijom, kao i da ne poznaje nikakvog Filipa Bešovića.

Podsjećamo, Kruščić je ubijen je 21. maja u bašti lokala „Palata“ u podgoričkom naselju Stari Aerodrom. Maskirani muškarac prišao mu je s leđa i u njega iz neposredne blizine ispalio devet hitaca, a FOS je ekskluzivno objavio fotografije maskiranog napadača i fotografije zabilježene u trenutku bjekstva.

Utvrđeno je i da su Kruščić i Lakić praćeni prije napada, te da su napadači imali pripremljenu i maršutu za bjekstvo, a iznajmljivali su i stanove po Podgorici gdje su čuvali sredstva koja su im bila neophodna za kriminalno djelovanje. Pretresi stanova su izvršeni, a pronađena je veća količina eksploziva, granata, oružja… Pronađena su i vozila koja su korišćena prije i nakon izvršenja krivičnih djela.

“Kada je u pitanju motiv, ono što možemo reći je da na osnovu prikupljenih dokaza nesporno se može reći da su ta dva događaja povezana – ranjavanje Lakić i ubistvo Kruščića. U vrijeme izvršenja ubistva na štetu Kruščića sa njim je u društvu bila novinarka Jelena Jovanović po ranije zakazanom sastanku. Motive treba tražiti u tom pravcu što će biti predmet dalje istrage”, zaključio je Baković.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com