OGLASILI SE I IZ RUSIJE: Rušenje vjerskih objekata je IŽIVLJAVANJE nad douhovnom tradicijom - Volim Podgoricu

OGLASILI SE I IZ RUSIJE: Rušenje vjerskih objekata je IŽIVLJAVANJE nad douhovnom tradicijom

Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je danas, reagujući na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cvijeća kod Tivta, da se rušenje hramova uvijek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda.

– Rušenje hramova uvijek se smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. Pozivam vlasti da ne dozvole vandalizam – istakao je Železnjak.

Sergej Železnjak

Kako je prenio Sputnjik, on je podsjetio i da je prijateljstvo Rusije i Crne Gore uspostavljeno još tokom vladavine dinastije Petrovića i da se još od tog vremena pišu mnoge zajedničke stranice istorije bratskih zemalja. Istovremeno, vjernici Srpske pravoslavne crkve najavili su da će se noć uoči najave rušenja Krstionice na Prevlaci Svetog Arhangela Mihajla, kod Tivta, okupiti kako bi spriječili njeno rušenje.

Rušenje krstionice na vodi, koju je Mitropolija crnogorsko-primorska sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cvijeća u tivatskom zalivu, najavljeno je za utorak, 2. april.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma ranije je naložilo MCP da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom, angažovano je “treće lice” da to uradi. Inspektori Morskog dobra su u decembru prošle godine obavijestili ministarstvo da su, obilazeći teren, zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cvijeća.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com