SAVOVIĆ OSUMNJIČEN ZA PODMETANJE POŽARA: Drugovi tuku, on pali radnje nedužnima? - Volim Podgoricu

SAVOVIĆ OSUMNJIČEN ZA PODMETANJE POŽARA: Drugovi tuku, on pali radnje nedužnima?

Beranac Aleksandar Savović uhapšen je juče zbog sumnje da je benzinom polio i zapalio prodavnicu Igora Tomkića.

oštećenje tuđe stvari.

“Tokom kriminalističke obrade privedno je i saslušano više lica. Preduzimajući navedene aktivnosti, službenici CB Berane i službenici SKP-a su došli do sumnje da je požar podmetnuo A. S. On je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Policija će i dalje preduzimati preventivne mjere i radnje na zaštiti I.T., njegove porodice i imovine”, saopšteno je juče iz te institucije.

Aleksandar Savović

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da je osumnjičeni pred inspektorima priznao da je sugrađaninu zapalio trafiku i objasnio da je to učinio jer su mu drugovi završili u zatvoru nakon što su pretukli Tomkića.

Privatna radnja Tomkića zapaljena je u noći između srijede i četvrtka, desetak dana nakon što je taj muškarac brutalno pretučen u tom objektu.

Stanovnicima naselja Dolac Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen je pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Istražitelji su saopštili da vjeruju da je napad na Tomkića povezan sa činjenicom da je hrvatske nacionalnosti.

Sjednica

U Beranama će danas biti održana vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o bezbjednosnoj situaciji u toj opštini, a “Vijestima” je rečeno da odbornici očekuju odgovori policije i tužilaštva.

“Napad na Tomkića je bezbjednosni problem, svako ko želi predstaviti Berane u svjetlu fašizma i nacional-šovinizma to čini zlonamjerno”, kazao je gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić (SNP).

Na ulicama Berana prekjuče su bile vidno pojačane policijske snage, a sve nakon izjave premijera Duška Markovića da će nadležni “preorati” državu da pronađu izvršioce i nalogodavce napada na porodicu Tomkić.

Šef izvršne vlasti prije tri dana ocijenio je da je napad na Tomkiće “napad na Crnu Goru i vrijednosti koje baštini” i konstatovao da je ta porodica “meta organizovanih napada zbog nacionalne pripadnosti”.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić (DPS) najavio je da će Tomkići biti pod policijskom zaštitom.

“Ako neko misli da kroz slučajeve dođe do ukorjenjivanja ovih stvari, to neće uspjetii”, poručio je Nuhodžić prekjuče nakon sjednice Vlade.

Početak

Slučaj Tomkić uzburkao je javnost, posebno nakon njegove izjave da “već godinu do godinu i po dana trpi maltretiranja grupe mladića iz tog naselja po nacionalnom osnovu, kao i da mu upadaju u prodavnicu i nasrću na kuću”.

“Sa svim je upoznata policija i ovdje i u Podgorici, kao i gradonačelnik Berana. Maltretiranje traje već skoro godinu i po. Počelo je od provokacija na nacionalnoj osnovi i druge vrste, a potom nenormalno mnogo provala, krađa, demoliranja moje radnje, prijetnji i svega ostalog. Ja ovo nijesam trpio sam, tu je bila moja porodica. Prijete mi, poručuju da se selim i da nemam šta da tražim ovdje. U posljednja dva mjeseca trpim napade i kući, demoliran mi je auto, bušene sve četiri gume. Prije dvije noći sam našao otisak patike na vratima, pokušali su nogom da razvale vrata dok nijesmo bili tu”, ispričao je Tomkić medijima.

Tomkićevi roditelji i brat žive u centru Berana.

Naselje Dolac, gdje se Igor odselio, poznato je kao vrlo problematično, sa velikim stepenom kriminala. Prema riječima nekih od mještana, tamo se godinama reketiraju privatnici.

Porodica Tomkić u Beranama živi 60 godina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com