Advokat vođe Varvara: Ivanović pretrpio potres mozga, očigledno došlo do prekoračenja ovlašćenja - Volim Podgoricu

Advokat vođe Varvara: Ivanović pretrpio potres mozga, očigledno došlo do prekoračenja ovlašćenja

Očigledno je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prekoračili ovlašćenja u Nikšiću nanošenjem teških tjelesnih povreda navijačima Budućnosti, sačekaćemo odluku državnih organa prije pokretanja postupka, kazao je u razgovoru za FOS advokat Srđan Lješković, pravni zastupnik Aleksandra Ivanovića.

foto

Foto: Twitter

Meč dva najveća crnogorska kluba i trenutno prvoplasiranih ekipa na tabeli Sutjeske i Budućnosti u 27. kolu završen je podjelom bodova (2:2), ali će utakmica biti zapamćena po neslavnom “trećem poluvremenu”. Naime, nakon što je domaćin u sudijskoj nadoknadi stigao do izjednačenja, došlo je do opšte tuče navijača Budućnosti, popularnih Varvara, i policije u Nikšiću.

Kako je saopšteno, povrijeđeno je šest pripadnika Uprave policije, ali i mnogo navijača podgoričkog kluba, od kojih su se samo rijetki javili za pomoć, jer su se, kako je saopšteno, plašili odmazde policajaca.

“Povrijeđeno je mnogo navijača od kojih su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, oni najteže povrijeđeni, zbog prijetnji profesionalaca u uniformama da će nas u tamnicu sve poslati”, poručili su Varvari.

foto
Foto: Uprava policije

Užasne scene iz Nikšića uznemirile su crnogorsku javnost. Među najozbiljnije povrijeđenima je Aleksandar Čaka Ivanović, jedan od dugogodišnjih vođa navijača Budućnosti, koji je noć proveo u Urgentnom centru i koji je angažovao advokata Srđana Lješkovića, od kojeg smo dobili informaciju da je Ivanović pored brojnih povreda pretrpio potres mozga.

“Očigledno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja koja imaju po zakonu pripadnici MUP-a. Povrede koje je moj branjenik dobio su izuzetno teške. Došlo je i do potresa mozga, da li je lakši ili teži utvrdiće medicinska dokumentacija i vještaci. Povrede su vidljive, od otvorenih rana do krvnih podliva i ostalog”, kazao je FOS-u advokat Lješković.

On je rekao da će sačekati odluku tužilaštva kako bi vidjeli protiv koga i kako pokrenuti krivični postupak. Lješković očekuje da budu identifikovana lica koja su počinila nanošenje teških tjelesnih povreda, zloupotrebu službenog položaja i moguće još neko krivično djelo.

“Možda će se tužilac drugačije izjasniti, sačekaćemo odluku državnih organa koja će, nadamo se, biti u skladu sa svim zakonskim normama koje važe u Crnoj Gori”, rekao je Lješković.

“Prvo ćemo da vidimo da li je i od koga došla naredba. Ne možemo da prejudiciramo nešto dok se ne utvrdi odgovornost. Onda ćemo da vidimo šta i kako dalje”, zaključio je Lješković.

Navijači Sutjeske, koji su poznati kao Vojvode, demantovali su danas navode Uprave policije da su Varvari krenuli da se obračunaju sa njima, već da se radi o “klasičnoj torturi nad navijačima Budućnosti”.

Takođe, brojne opozicione partije i nevladine organizacije zatražile su hitno razjašnjenje slučaja i utvrđivanje odgovornosti.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com