,,Kriminalci u uniformama koji su tukli navijače moraju biti procesuirani” (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) - Volim Podgoricu

,,Kriminalci u uniformama koji su tukli navijače moraju biti procesuirani” (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Iz Građanskog pokreta URA, oglasili su s povodom incidenata koji su se desili juče tokom i nakon utakmice u Nkišiću Sutjeska – Budućnost.

UZNEMIRUJUĆE! Pogledajte kako policija prebija Aleksandra Čaku Ivanovića (VIDEO)

,,Dok u svim ozbiljnim državama, policijske snage imaju posebna odjeljenja koja se bave obezbjeđivanjem fudbalskih utakmica i obučavaju svoje pripadnike – na koji način da izbjegnu nasilje sa navijačkim grupama i anticipiraju psihologiju grupe, u Crnoj Gori se po ko zna koji put ponavljaju scene krvničke policijske sile i brutalnosti, brojna prekoračenja policijskih ovlašćenja. Ti, kriminalci u uniformama koji su tukli građane ove države da bi dokazali neku svoju poentu i ispeglali sujetu, moraju biti procesuirani i lišeni mogućnosti da obavljaju isti posao, oštro su reagovali u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA, nakon nasilja policije tokom utakmice između FK Budućnost i FK Sutjeska.

“Jer je takvim mentalnim sklopovima lakše mlatiti pendrekom i razbijati glave ljudi, nego pokušati da smire tenzije i riješe stvari na miran način. Navijačke grupe se na sličan način ponašaju svugdje u svijetu, pa možemo samo zamisliti – kako bi naši stručnjaci obezbjeđivali 50 ili 60 hiljada navijača u nekoj od evropskih ili južnoameričkih država, sa metodom – udaraj dok ne vidiš kost. Takav pristup se mora iskorijeniti, jednako brzo koliko i kadrovi koji hrane ovakvo nezakonito ponašanje policije“, smatraju u pokretu URA.

URA podsjeća da ovakve brutalne slike sramote i one poštene pripadnike policije, koji svakodnevno žrtvuju svoju bezbjednost, zbog bezbjednosti svih građana.

“Nažalost, ne možemo očekivati ništa drugačije od Uprave policije na čijem je čelu Veselin Veljović, a u čije najviše funkcionere su promovisani ljudi poput kadrova ANB-a, Lazovića i Golubovića. Oni ne mogu biti policija koja istinski štiti državu Crnu Goru i sve njene građane, niti ona policija koja će tražiti liniju kompromisa, kada je to moguće, kako bi izbjegla bespotrebno nasilje. Takvim kadrovima je mnogo bliže da biju navijačke grupe i nedužne građane, dok se kriminalni klanovi svakodnevno ubijaju po ulicama Crne Gore“, zaključili su iz podgoričkog dijela pokreta URA.

1 komentar

  1. Aw, i thought this was quite a nice post. In notion I would like to put in place writing such as this additionally – taking time and actual effort to generate a very good article… but so what can I say… I procrastinate alot and also no means manage to go completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com