OGLASILI SE IZ POLICIJE: Brutalan napad na policijske službenike (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) - Volim Podgoricu

OGLASILI SE IZ POLICIJE: Brutalan napad na policijske službenike (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Uprava policije vrlo odgovorno tretira i detaljno analizira događaj od sinoć, u kojem je, nakon fudbalske utakmice u Nikšiću, izvršen brutalan napad na policijske službenike, a kojom prilkom je povrijeđeno šest policijskih službenika.

,,Kriminalci u uniformama koji su tukli navijače moraju biti procesuirani” (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

UZNEMIRUJUĆE! Pogledajte kako policija prebija Aleksandra Čaku Ivanovića (VIDEO)

VELIKI BROJ POVRIJEĐENIH: “Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca”

Službenici Uprave policije su, nakon povrjeđivanja policijskih službenika, bili primorani da, radi odbijanja napada na njih, sprječavanja daljeg napada i sprječavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebe sredstva prinude – prvo ručni sprej a potom i službenu palicu. Prilikom upotrebe sredstava prinude povrede je zadobio i jedan broj pripadnika ove navijačke grupe koja je prethodno napala i povrijedila policijske službenike.

Policijski službenici koji su upotrijebili sredstva prinude podnijeće, u pisanoj formi, nadređenom starješini, izvještaj o upotrebi sredstava prinude, čiju će opravdanost cijeniti ovlašćeno lice u policiji.

Policija će maksimalno sarađivati sa svim nadležnim organima za ispitivanje i ocjenu ovog događaja. Uprava policije će kompletne spise predmeta dostaviti državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, Savjetu za građansku kontrolu rada policije i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a.

Ukoliko se utvrdi da je bilo koji policijski službenik prekoračio ovlašćenja, policija će preduzeti aktivnosti kako bi se pokrenuo odgovarajući postupak u okviru policije.

Isto tako očekujemo od nadležnih institucija da, kada proces identifikacije napadača na policiju bude završen i kada oni budu procesuirani odgovarajućim krivičnim i prekršajnim prijavama, ova lica adekvatno sankcionišu, u cilju zaštite prava i integriteta policijskih službenika na čiju štetu je izvršen ničim izazvan napad sa posljedicama u vidu povreda koje su policijski službenici zadobili.

U savremenim društivma napad na policiju smatra se napadom na državu. Adekvatna sankcija izrečena napadačima doprinijela bi prevenciji ovakvih događaja u budućnosti.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com