PODGORIČANI DANILO RAKOČEVIĆ I MARKO BOLJEVIĆ NEGIRALI KRIVICU: Optuživali se čija je bomba - Volim Podgoricu

PODGORIČANI DANILO RAKOČEVIĆ I MARKO BOLJEVIĆ NEGIRALI KRIVICU: Optuživali se čija je bomba

Podgoričani Marko Boljević i Danilo Rakočevićnegirali su juče u Osnovnom sudu u Podgorici da je improvizovana bomba koja je nađena u automobilu u kojem su bili njihova. Iznoseći odbrane, njih dvojica su se međusobno optuživali ko je unio bombu u automobil. Tvrdili su da se ne druže intenzivno, ali da su poznanici, te da povremeno i komuniciraju. Rakočević je kazao da ga je Boljević pozvao da se vide, a nedugo pošto ih je zaustavila policija u autu je pronađena bomba. Kazao je i da ne zna zašto je Boljević rekao da je bomba njegova jer sa tim nema veze. Rakočević je tvrdio da je u Boljevićevo auto ušao ispred njegove zgrade u Bloku 9. Ipak, Boljević je naveo da je Rakočevića „pokupio” na Zabjelu.

– Rakočević je držao neku kesu u rukama. Kad je ušao u auto stavio je ispod nogu i dirao je kesu. Ne znam kako je moguće da na kesi nijesu našli njegov DNK. Kad nas je policija zaustavila ja sam izašao iz kola da se javim policajcu kojeg poznajem. Ne znam kada je prebacio kesu na zadnje sjedište – kazao je Boljević.

Na pitanje tužioca Vukasa Radonjića, Boljević je rekao da poznaje Vladana Rogošića, ali da ga nije gledao od oktobra 2017. godine, kada je prestao da radi u njegovom lokalu. Ipak, nije mogao da objasni kako je na objema kesama koje su pronađene na zadnjem sjedištu kao i na kutiji koja je bila u jednoj od kesa pronađen DNK Rogošića.

Kako je iznio nove detalje u odnosu na saslušanje pred VDT, Radonjić je Boljevića pitao da objasni razlike u navodima.

– Nijesam mislio da su neki detalji bitni, pa ih tada nijesam rekao – kazao je Boljević.

On je kazao da želi da odgovara na poligrafu kako bi potvrdio da govori istinu, a tokom suđenja više puta se kleo da nema veze sa bombom koja je pronađena u autu.

Kako bi utvrdili detalje gdje su se sreli kritičnog dana optuženi, prihvaćen je predlog da se zatraže snimci kamera ispred zgrade Rakočevića u Bloku 9. Takođe, sud će na naredni pretres, koji je zakazan za 9. maj, pozvati i policajce koji su pretresali vozilo u kojem je pronađena bomba. Na naredni pretres u svojstvu svjedoka biće pozvan i Rogošić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com