Sergej Ćetković o vaspitanju ćerki: “Čestitost, poštovanje, kućno vaspitanje su VRIJEDNOSTI kojima ih UČIM”! - Volim Podgoricu

Sergej Ćetković o vaspitanju ćerki: “Čestitost, poštovanje, kućno vaspitanje su VRIJEDNOSTI kojima ih UČIM”!

Poznati kantautor Sergej Ćetković u intervjuu za Glossy prepričava svoje prve impresije i doživljaje o novoj pjesmi “Ljubav”. Apeluje da je danas sistem vrijednosti za ljubav prilično na lošem nivou usled propagiranja nekih drugačijih pravila ponašanja. Sergej takođe smatra da za ljubav nisu potrebne riječi, već djela i iskrena osjećanja, te da svako ima prava na nju.

Publici ste podarili novu pjesmu “Ljubav”. Kome ste je posvetili i da li je autobiografska?

Pjesma je posvećena svima koji osjećaju čistu emociju i vjeruju u pravu ljubav, koja je, u današnje vrijeme, prilično izbanalizovana, usljed urušenog sistema vrijednosti i propagiranja nekih drugačijih pravila ponašanja i života. Model koji nam postavljaju društvene mreže i mediji lišava nas skoro svih iskrenih osjećanja i zato je važno pokazati da ona i dalje postoje i da su kao takva, najvrjednija. Autobiografski momenat postoji, ovo je jedna od onih pjesama kojom izražavam šta osjećam prema ženi svog života. Zato je toliko posebna.

Foto:Printscreen/instagram/cetkovis

Koliki su vam kritičari za karijeru vaše kćerke Mila i Lola i supruga Kristina? 

Kritike, kao što sam i rekao, otvoreno primam, puno razgovaramo, razmjenjujemo stavove. Kristina se ne miješa u moj proces stvaranja, poštuje moju kreativnu slobodu, koja mi je potrebna da bih u muzici bio što produktivniji, ali njena reč je, svakako, prva koju želim da čujem. Djevojčice su još male, one reaguju osjećajem, ali mi je i to važan pokazatelj, kada je neka pesma u pitanju, da li sam na pravom putu.

Koji je njihov bio prvi utisak o novoj pjesmi?  

Kao i kod većine ljudi. Osvojila ih je na prvo slušanje. Djeca ne umiju da lažu i odmah iskreno kažu šta misle. Sa njima uvijek znaš na čemu si.

Kadrovi spota snimljeni su u Crnoj Gori na poluostrvu Luštica. Kako ste se odlučili baš za ovu lokaciju? 

Luštica Bay je jedno od najljepših mjesta na cijelom crnogorskom primorju. Uvijek za spotove biram atraktivne i autentične destinacije koje, u tom smislu, nisu previše izforsirane. Prelijep ambijent ovog, kako ga zovu, novog grada na Jadranu, doprinio je tome da spot za pjesmu “Ljubav” bude, gotovo, magičan, kakva je i sama atmosfera ovog mjesta, koje iskreno preporučujem svima koji, ovog ljeta, planiraju odmor u Crnoj Gori.

Foto:Printscreen/instagram/cetkovis

Čemu se najviše trudite da naučite kćerke? 

Onim najvažnijim vrjednostima koje smo Kristina i ja ponijeli iz svojih porodica. Čestitost, poštovanje, kućno vaspitanje, koje je, po mom mišljenju, škola koju svako od nas mora da prenese na svoju djecu. Iako je današnje vrijeme potpuno drugačije od onog u kom smo mi odrastali, vjerujem da su to nepromjenljive vrijednosti kojima treba učiti djecu. Ljubav je temelj na kome počiva sve o čemu govorim i zato vjerujem da će izrasti u kvalitetne ljude.

Ova godina vam je u znaku broja 20. Obilježavate 20 godina karijere i sa suprugom proslavljate 20 godina braka. Kako se osjećate povodom ovih jubileja? 

Ispunjeno, ostvareno i srećno. Na oba polja sam čovjek koji je ostvario većinu svojih snova, kojih ima još, ali je temelj jak i stabilan. Nikada moja ljubav nije trpjela zbog karijere i obrnuto, a to je veliki uspjeh zbog kog sam, zaista, privilegovan. Vjerujem da će i narednih dvadeset godina, u tom smislu, biti podjednako uspješne.

Kakvi su vam planovi za naredni period?

Vrijeme je za novi album, koji polako pripremam. Punih pet godina je prošlo od prethodnog, ima mnogo lijepih pesama koje želim da poklonim publici i nadam se da ću, do kraja godine, realizovati taj plan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com