VELIKI BROJ POVRIJEĐENIH: “Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca” - Volim Podgoricu

VELIKI BROJ POVRIJEĐENIH: “Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca”

Navijači Budućnosti su nakon utakmice ušli na teren ne da bi se sukobili sa protivničkim navijačima, već da bi se pozdravili sa svojim fudbalerima i taman kad je drama trebala da se smiri, došlo je do prekomjerne i totalno bespotrebne intervencije policije, saopšteno je iz navijačke grupe “Varvari”.

UZNEMIRUJUĆE! Pogledajte kako policija prebija Aleksandra Čaku Ivanovića

Saopštenje ,,Varvara” prenosimo integralno:

Jos jednom, po ko zna koji put organizovana huliganska grupa pod uniformama je pokazala da su svi njihvoi treninzi uzalud kada dodje cas da se pokaze sto su naucili na obukama i to na golorukom narodu. Nakon završetka utakmice i ulaska navijača u teren da se pozdrave sa svojim igračima, taman kada je trebalo da se kompletna drama sa terena smiri – došlo je do prekomjerne i totalno bespotrebne intervencije policije ka navijacima Buducnosti.

Povrijeđeno je mnogo navijača od kojih su medicinsku pomoć zatrazili samo oni u krajnjoj nuzdi, oni najteže povrijeđeni, zbog prijetnji profesionalaca u uniformama da “će nas u tamnicu sve poslati” Naša braca su se branila koliko je bilo moguce no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca.

Nadamo da će unutrašnja kontrola, eticki odbor, gradjanski Savjet za kontrolu policije i ombudsman reagovati na ovakav teror i samovolju ‘profesionalaca’ koje plaćamo. Do tada, pozdrav za organizovanu huligansku grupu- Ultra MUP.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Uprava policije, čije saoptenje takođe prenosimo integralno.

Danas je, nakon fudbalske utakmice između fudbalskih klubova „Sutjeska“ – „Budućnost“, koja se odigrala sa početkom u 18,30 časova na Stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike koji su obezbjeđivali utakmicu. Povrijeđena su četiri policijska službenika.

Naime, dio navijača FK „Budućnost“ – „Varvari“ je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe a potom i policijske službenike.

Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu.

Osim toga, „Varvari“ su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave.

Policijskim službenicima je, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

Policija preduzima aktivnosti na identifikaciji napadača. U toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić.

Građanska alijansa: Zahtijevamo  kažnjavanje policijskih službenika i svih onih koji su fizički nasrnuli na policijske službenike

Povodom brutalnog prebijanja dvojice navijača Budućnosti od strane policijskih službenika, zahtijevamo hitnu i djelotvornu istragu i identifikovanje i kažnjavanje policijskih službenika ukoliko se utvrdi prekoračenje ovlašćenja.

Zahtijevamo i kažnjavanje svih onih koji su fizički nasrnuli na policijske službenike.

O događaju smo obavijestili Ombudsmana, Savjet za građansku kontrolu rada policije, Etički odbor UP i rukovodstvo policije. Pohvaljujemo efikasnu reakciju Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com