HRVAT BRANI KRSTIONICU NA OSTRVU CVIJEĆA: Bilo bi licemjerno da pravoslavnim prijateljima idem na slave i da proslavljamo Božić i Uskrs, a da im ne pomognem da BRANE SVETINJU! - Volim Podgoricu

HRVAT BRANI KRSTIONICU NA OSTRVU CVIJEĆA: Bilo bi licemjerno da pravoslavnim prijateljima idem na slave i da proslavljamo Božić i Uskrs, a da im ne pomognem da BRANE SVETINJU!

Kako se u Boki brani i čuva harmonija i multietnički sklad, svojim primjerom je pokazao Andrija Petković, Hrvat iz Tivta, katolik, koji je stao rame uz rame sa svojim sugrađanima kako bi spriječio rušenje krstionice srpske pravoslavne crkve na Ostrvu cvijeća.

Među pravoslavnim vjernicima, koji su se jutros našli u manastirskom kompleksu Svetog arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci kod Tivta, kako bi tijelima i životima branili krstionicu “Suza Njegoševa” od mašina i policije, spreman da je brani, bio je i novinar tivatskog radija i predsjednik Bokeškog foruma Andrija Petković.

Petković je kazao da je na ponti, zajedno sa sugrađanima, bio kao predsjednik političke stranke Bokeški forum, koja počiva na nepriznavanju nacionalnih i vjerskih razlika, i na uvjerenju da se pred Bogom svi rađaju jednaki i čiji je stav da jedino ujedinjena Boka može da opstane.

“Najvažniji razlog zašto sam bio na ponti kada je najavljeno rušenje krstionice jeste to što su tamo bili moji prijatelji, kumovi, komšije i rođaci pravoslavne vjere, kod kojih idem na slave, Božić i Uskrs i bilo bi licemjerno da im dolazim za trpezu i da ih gledam u oči, a da nisam bio tamo kada se oni bore za svoju svetinju”, kazao je Petković.

Još jedan od razloga za takav postupak je nepravda, koja je, kako je kazao, često prisutna u Crnoj Gori, koja je sve sem društvo vladavine prava. “Nisam otišao tamo da sudim je li to legalno ili nelegalno građeno, ali smatram da je ona nepravedno da duž cijele obale imamo brojne nelegalne objekte, a da se prva na udaru našla krstionica”, rekao je Petković.

Kako dodaje, nikada nije mario za to kojoj vjeri i naciji pripada neki čovjek, ali i da nije nevjerovatno da će neko, ko je daleko od ljudskog srca, negativno komentarisati njegovu podršku pravoslavnim vjernicima.

 

“I sam sam bio ugrožen početkom devedesetih godina i bio primoran da bježim odavde kako ne bih išao na ratište i morao da pucam u nekoga”, poručio je Petković “I zbog toga ne želim da se bilo ko, a najmanje moji prijatelji, u Boki osjećaju ugroženo. Podržao sam ljude koji žele da brane svoje, na šta imaju pravo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com