ZVEZDA PREGAZILA PARTIZAN U MAJSTORICI: Crveno-bijeli na krilima navijača do pobjede koja ih vodi u finale i borbu za Evroligu - Volim Podgoricu

ZVEZDA PREGAZILA PARTIZAN U MAJSTORICI: Crveno-bijeli na krilima navijača do pobjede koja ih vodi u finale i borbu za Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobjedili Partizan u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22) i rezultatom 2:1 u seriji plasirali se u finale.

Zvezda će se za jadransku titulu boriti sa boljim iz trećeg duela između Cedevite i aktuelnog šampiona Budućnosti (nedelja, 19 sati).Posle četiri uzastopna “vječita” derbija u 2019, koja su imala dramatične završnice, danas u dvorani “Aleksandar Nikolić” nije bilo nimalo neizvijesnosti.Nošeni podrškom skoro 7.000 svojih navijača, košarkaši Zvezde su od starta uspostavili dominaciju. I dok su crno-bijeli griješili u serijama i imali očajan šut, crveno-bijeli su pravili razliku. Već u sedmom minutu bilo je 15:3, u drugoj dionici Zvezda je imala “plus 19”, na kraju treće 23 poena prednosti, a u poslednjoj četvrtini i 35 (78:43)!

 

Crno-bijeli su u finišu uspijeli tek da malo ublaže poraz.

Izabranici trenera Milana Tomića igrali su odlično u oba smjera, pa su sa indisponiranim rivalom pitanje pobjednika praktično rješili već u prvoj četvrtini.

Kod Partizana stranci: Renfro, Si i Lendejl nisu dali nijedan poena!

Najefikasniji na utakmici bio je Stratos Perperoglu sa 18 poena, Ognjen Dobrić i Filip Čović su dali po deset…

 

Zvezda je i u ovoj utakmici bila bez povređena Džoa Reglenda.

 

Vanja Marinković sa 12, Markus Pejdž sa 11 i Nikola Janković sa deset poena bili su dvocifreni kod crno-belih.

Finalna serija počeće u petak u 19 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić”, gde će Zvezda dočekati Cedevitu ili Budućnost, a igraće se do tri pobede.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com