ZBOG ČEGA JE UGOVOR SA EKSPLOREROM NEZAKONIT: “Bulatović donirao DPS-u 2.000 eura, pa dobio Crno jezero, a koliko je dao u koverti? “ - Volim Podgoricu

ZBOG ČEGA JE UGOVOR SA EKSPLOREROM NEZAKONIT: “Bulatović donirao DPS-u 2.000 eura, pa dobio Crno jezero, a koliko je dao u koverti? “

Luka Bulatović, vlasnik firme Eksplorer je finansirao Demokratsku partiju socijalista u predizbornim kampanjama, a za uzvrat mu se, poslije izbora, DPS odužio, ali ne svojim sredstvima nego imovinom koja pripada svim građanima.

Ovo tvrde iz Demokrata CG, i potkrepljuju dokazima, odnosno izvodima na kojima se vidi da je Bulatović DPS-u donirao maksmalan zakonski iznos od 2.000 eura. Oni su na pres konferenciji iznijeli podatke koji, kako navode, dokazuju da se radi o nezakonitom poslu.

“Za uzvrat je dobio jedinstvene lokacije i monopolska prava i javni ugovor sa državom. Uplatu u kau DPS-a ućinio je 1. septembra 2016. godine. Njegovnovčan prilog je čak za 100% veći od pojedinih finansijskih donacija kao što su donacije tajkuna Jovovića iz Nikšića. To ima, kako političke, tako i konkretne pravne posljedice”, navodeDemokrate.

Dodaju da je time prekršen Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i uspostavljen klsični protivpravni obrazac  funkcionisaj kada je u pitanju finansiranje DPS-a i dodjele državnih dobara važnim investitorim koji su, zapravo, finansijeri DPS-a.

Spašeno Crno jezero, nastavlja se rat za spas Nacionalnog parka

PRVI ČOVJEK ŽABLJAKA NAJAVIO ODUSTAJANJE: Ako građani ne žele bungalove na Crnom jezeru, bolje je odustati

OGLASIO SE LUKA BULATOVIĆ: Evo šta je izjavio o planiranim radovima na Crnom jezeru

TO SE ZOVE ,,BIZNIS”: Kafom mogu da otplate zakup restorana na Crnom jezeru 

“Zakon o finansiranju političkih partija propisuje da pravna lica, privredna druđtva i preduzetnici, i sa njima povezana pravna i fizička lica, koja su vršila poslove od javnog interesa, u periodu od dvije godine prije i pslije tog posla ne mogu davati priloge političkim subjektima. Bulaović je, prijeisteka dvije godine od dana donacje DPS-u, zaključio javni ugovor sa državom”, navode Demokrate. Oni naglašavaju da je, na taj način, Bulatović došao do ekskluzivnih lokacija, kakvo je Crno jezero.

Podsjećaju da je Vlada Crne Gore na sjednici od 28. juna 2018. godine usvojila izvještaj o rezultatima sporvedenog tenderkog postupka zadavanju zakup dijela nepokretnosti objekata privremenog karaktera usvojini Crne Gore i lokacija za postavljanje privremenih obekata u Nacionlnom parku Durmitor i Biogradska gora, te da je 5. jula zaključen ugovor između države i Eksporera u vezi Crnog jezera.

“Jasno je i nedvosisleno da je taj ugovor suprotan zakonu, jer je zaključe u roku kraćem od dvije godine od dana Bulatovićeve donacije DPS-u. Firma Eksplorer je morala biti eliminisana sa tendera zbog navedenih razloga,  ugovor nije smio biti zaključen”, navode Demokrate.  Dodaju da se ugovor mora staviti van snage a vlasnik Eksplorera mora platiti kaznu do 20.000 eura.

“Vlasnik Eksplorera je dao maksimalan iznos donacije, a postavlja se pitanje koliko je dao u koverti da bi dobio najvredniji resurs u Crnoj Gori, a to je Crno jezero.  Oni su anveli da je ovaj sluaj nastavak afere Koverat.

Podsjetimo, nakon što je u javnost dospjela informacija o namjerama gradnje na Crnom jezeru, gađani su organizovali proteste, koji su rezultirali odustajanjem od ovog projekta.  Oni su najavili da će u subotu, zajedno sa Demosom i Crnogorskom organizovati protest na Žabljaku, sa početkom u 14 časova.

Jovana Belojević 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com